Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> zdalny pulpit, problemy z konfiguracją routera
Niunia24

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Posiadam sieć lokalną z podłaczony DSL oraz routerem PLANET XRT-411. Utworzyłam zdalny pulpit na serwerze (win 2003 serwer) i lokalnie wzystko działa bez zarzutów, ale nie mam pojęcia jak skonfigurować router abym mogła zdalnie połączyć się z domu przez internet. A także porszę o informację jak wykonać takie połaczenie za pomocą przeglądarki.

Pozdrawiam i proszę o pomoc
sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
sztosz

-----

Nie da sięza pomocą przeglądarki. Pierwsze: musisz mieć włączoną usługę "usługi terminlaowe" (czy jakoś tak). Po drugie poprzez aplikację "podłączanie pulpitu zdalnego" (lub jakoś tak, nie pamiętam tych nazw) musisz się połączyć z komputerem, musisz znać jego IP (lub nazwę komputera w sieci lokalnej, ew. domenę internetową). Po trzecie musisz się zalogować jako istniejący użytkownik na tym komputerze z którym się łączysz (może być w domenie, Active Directory etc...). Po czwarte wspomniany użytkownik musi mieć odpowiednie uprawnienia do logowania się poprzez pulpit zdalny.

--------------------
+Quote Post
Niunia24

-----

mam uprawnienia i za pomocą usługi" zdalny pulpit " łaczę się ale tylko w sieci lokalnej, jest napewno możliwość połaczenia się za pomoca przeglądarki tylko trzeba przekierwoać port w routerze na dostępny w web i wtedy nadaje mu się jakośc nazwę i łączyć się mozna za pomocą komędy "nazwaserwera/tsweb" za pomocą tej komęy takę łączę się w sieci lokalnej, ale z domu nie mogę i nie wiem dlaczego.

a i nie mam domeny a usługę "usługi terminalowe też mam
+Quote Post
sztosz

-----

Ano rzeczywiście. Pisałem z pamięci a wystarczyło użyć google: http://www.microsoft.com/windowsxp/using/n...up_03may16.mspx

--------------------
+Quote Post
Dandelion

-----

http://www.realvnc.com/
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:10