![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiadam sieć lokalną z podłaczony DSL oraz routerem PLANET XRT-411. Utworzyłam zdalny pulpit na serwerze (win 2003 serwer) i lokalnie wzystko działa bez zarzutów, ale nie mam pojęcia jak skonfigurować router abym mogła zdalnie połączyć się z domu przez internet. A także porszę o informację jak wykonać takie połaczenie za pomocą przeglądarki.
Pozdrawiam i proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da sięza pomocą przeglądarki. Pierwsze: musisz mieć włączoną usługę "usługi terminlaowe" (czy jakoś tak). Po drugie poprzez aplikację "podłączanie pulpitu zdalnego" (lub jakoś tak, nie pamiętam tych nazw) musisz się połączyć z komputerem, musisz znać jego IP (lub nazwę komputera w sieci lokalnej, ew. domenę internetową). Po trzecie musisz się zalogować jako istniejący użytkownik na tym komputerze z którym się łączysz (może być w domenie, Active Directory etc...). Po czwarte wspomniany użytkownik musi mieć odpowiednie uprawnienia do logowania się poprzez pulpit zdalny.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam uprawnienia i za pomocą usługi" zdalny pulpit " łaczę się ale tylko w sieci lokalnej, jest napewno możliwość połaczenia się za pomoca przeglądarki tylko trzeba przekierwoać port w routerze na dostępny w web i wtedy nadaje mu się jakośc nazwę i łączyć się mozna za pomocą komędy "nazwaserwera/tsweb" za pomocą tej komęy takę łączę się w sieci lokalnej, ale z domu nie mogę i nie wiem dlaczego.
a i nie mam domeny a usługę "usługi terminalowe też mam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ano rzeczywiście. Pisałem z pamięci a wystarczyło użyć google: http://www.microsoft.com/windowsxp/using/n...up_03may16.mspx
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:10 |