![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak wyglada mój plik .htaccess
Kod RewriteEngine on RewriteBase /blog/ RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^login$ index.php?p=login [L] w index.tpl w sekcji head mam wpisane
kiedy wywołuje stronę http://localhost/blog/login nie mam grafiki i nie ładuje mi klas. wyswietla się Kod Call to a member function IsLogIn() on a non-object tak wyglada początek pliku login.php
Strona działa tak: index.php pobiera zmienna $_GET['p] i wg niej includuje plik PHP na początku index.php jest
Wynikało by na to, że nie includuje mi pliku class.authorization.php ![]() Ten post edytował BugsBunny 2.08.2007, 21:47:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
includuje - require w przypadku nie znalezienia pliku generuje errora. cos tylko obiektu nie tworzy. jest funkcja do sprawdzania czy dana zmienna jest instancją jakiejś tam klasy. skorzystaj z tego na początku ew. print_r na obiekcie...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczywiscie uzywam require_once nie include - błąd w zapiesie
dodane do login.php - nic nie robi, a dodany w index.php prawdłowo wyświetla zawartość obiektu. Dodam, ze w pliku login.php nie tworze nowego obiektu, tylko używam tej samej zmiennej którą stworzyłem w index.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 01:19 |