![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tu taki kodzik, problem z nim jest, ze srodkowa tabela "nie przyciska" obrazka 80x80 do prawej krawedzi tabeli. Dobrze sie wyswietla w IE (prawie bo wychodzi 1 pixel za tabele (;o)) natomiast w firefoxie miedzy obrazkiem a prawa krawedzia jest jeszcze z 100 pixeli jak nic... czemu...
Jak to lepiej zrobic zeby obrazek byl przycisniety do prawej krawedzi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe no podzialalo ale prawie.... bo w IE nic sie niezmienilo a w firefoxie obrazek przykleil sie do prawej krawedzi tak jak chcialem tylko ze szerokosc tej komorki nadal ma 180 pixeli zamiast 80
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 23.05.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest bajzlel ze scalaniem komorek (kolumn) wywaliłem błędne wpisy i tak jest chyba ok. Jesli o to Ci chodzi
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mozna latwo wklepac ten przyklad do notatnika i odpalic w przegladarce. Tak też zrobiłem ![]() U mnie pod IE działa (komórka ma szerokość obrazka i jest po prawej), ale mam IE7, może pod "szóstką" jest inaczej, nie mam jak sprawdzić ![]() Added: No tak, ślepy byłem. Podzieliłeś tabelę na 4 części po 25% i innych szerokości nie uzyskasz. Ta część gdzie jest obrazek to też 25%. Pozostaje Ci zagnieżdżanie tabel. Added: Przykłąd kompletny i działający pod FF i IE: @joebezucha: Teraz to żeś bajzel zrobił, zepsułeś mu układ ![]() Ten post edytował drPayton 2.08.2007, 18:17:07 |
|
|
![]()
|
|
ok dzieki serdeczne za pomoc
![]() Zmusilem sie do zrobienia zamiast 2 komorek w dolnej belce ... 4 komorki... przez to dzieki drPayton i radzie z width='25%' w gornej belce jest teraz dosc ladnie ![]() w zaleznosci jakie dane bede wpisywal w belke na dole to juz bede modyfikowal dalej ale juz tylko dol, poradze sobie pozdro i thx raz jeszcze |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 12:56 |