![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa/Mrozy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam następujący skrypt:
niestety jest w nim błąd ![]() czy mógłby mi kto wskazać ten błąd?? nie ropoznaje funkcji mcrypt_encrypt, rozszerzenia php_mcrypt.dll które jest zainstalowane poprawnie(odkomentowane w php.ini, php_mcrypt.dll jest w windows/system32) Ten post edytował jessica99 2.08.2007, 15:37:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy działa Ci ten przykład z manuala
Ma zwrócić: Kod 42 64 Jednak mi zwraca: Kod Fatal error: Call to undefined function mcrypt_get_iv_size() in C:\Program Files\xampp\htdocs\test.php on line 2 Jeśli masz podobnie, oznacza to, że bardziej musisz się skupić na oprogramowaniu niż na samym skrypcie... Ten post edytował pojas 2.08.2007, 16:17:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa/Mrozy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, niestety właśnie to mam:( Też właśnie już kombinowałam z tym skryptem z manuala. Sprawdzałam php.ini po kilka razy jest napewno odkodowane, ściągnęłam najnowszaą wersję tgo rozszezrzenia do windows/system32 i nic
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpalasz ten skrypt u siebie i: 1. Sprawdzasz, czy załadowane jest rozszerzenie mcrypt (nieco niżej będą szczegóły na temat każdego załadowanego rozszerzenia, poszukaj tam mcrypt) 2. Jeśli nie, to przewijasz okienko na samą górę i sprawdzasz co pisze obok: Loaded Configuration File. To jest właśnie plik php.ini który musisz edytować. Być może średnik usunęłaś w innym pliku ;] -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Serdeczne dzięki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:04 |