![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to jadziem mamy taki skrypt
[php:1:08adfc4d7f]<?php <form> temat:<br> <input type="text" name="temat"><br> treśc:<br> <textarea rows="7" name="tresc" cols="40"></textarea><br> <input type="submit" name="submit" value="wyślij"> </form> <?php set_time_limit (0); ignore_user_abort(true); ini_set(sendmail_from, "toja@poczta.onet.pl"); ini_set(SMTP, "smtp.poczta.onet.pl"); if($submit){ $header = "From: toja <toja@poczta.onet.pl>"; $adresy = file("adresy.txt"); for ($index=0; $index < count($adresy); $index++) { mail("$adresy[$index]","$temat","$tresc","$header"); echo"$adresy[$index]"; } } ini_restore(sendmail_from); ini_restore(SMTP); ?> ?>[/php:1:08adfc4d7f] w pliku adresy.txt mam 4 adresy mailowe wynik tego jest taki: Warning: Server Error in c:apachehtdocsmularyindex.php on line 20 aaaa@wp.pl Warning: Server Error in c:apachehtdocsmularyindex.php on line 20 bbb@wp.pl Warning: Server Error in c:apachehtdocsmularyindex.php on line 20 cccc@wp.pl Warning: Server Error in c:apachehtdocsmularyindex.php on line 20 dddd@poczta.onet.pl czyli wedlug mnie ma problem w funkcji mail() a funkacja echo wyswietla poprawnie zmienna jesli ktos ma pomysl to prosze o pomoc bo mi sie pomysly skonczyly a pilnie potrzebuje skrypt do mailingu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:2d7d800624]mail("{$adresy[$index]}","$temat","$tresc","$header"); [/php:1:2d7d800624]
?>[/php] -------------------- Env: FreeBSD 5.x | Apache 1.x | PgSQL 7.3.x | MySQL 4.x | php 4.x | ADOdb, Smarty, Phrame, AMFPHP
GUI: Zend Studio 3 | MM Flash MX Project: big secret project... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nie pomogło błędy dokladnie te same
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie wina skryptu. Proponuje przenieść wątek. Testowałem Twój skrypt na dwóch serwerach i działa bez zarzutu.
-------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:41 |