![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zakupilem se ostatnio domene net.pl i chce ja podpiac pod adres pod ktorym jest strona na serwerze. Nigdy w zyciu tego nie robilem i nie za bardzo rozumiem sie w tych DNS'ach. Moze mi ktos po krotce opisac co i gdzie sie konfiguruje? Na pewno u dostawcy domeny trzeba podac jakies namiary na adres serwera ale czy w palenu serwera tez trzeba zaparkowac domene? Pozdrawiam i licze na pomoc! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tam gdzie kupiłeś domenę wchodzisz do panelu i ustawiasz dns na serwer gdzie jest konto z umieszczoną stroną (potrwa to trochę zanim się to rozgłosi). Po tej operacji ustawiasz w panelu gdzie masz stronę nową domenę i wskazujesz katalog, na który ma pokazywać.
To jeden ze sposobów. -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wejdź w pomoc u swojego hostingodawcy, znajdź adresy DNS, następnie zaloguj się do panelu firmy, w której zarejestrowałeś domenę i w konfiguracji podaj te dns
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no rzeczywiscie juz mi sie udalo. Trzeba bylo ustawic dnsy i tu i tu.
Mam jeszcze jedno pytanie dlaczego na przekierowanie domeny pod jakis url potrzeba tyle czasu tzn. nie nastepuje to natychmiastowo? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 284 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2007 Skąd: Globalna wioska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moje pytanie jest takie:
Jeżeli sobie wykupie domenę i adres będzie taki: www.poduszki.ag albo www.poduszki.de to jak ktoś będzie szukał mnie w google wybierając "Szukaj na stronach kategorii (: język polski") a nie "Szukaj w Internecie" to już mnie nie zajdzie? Czy to ma jakiś wpływ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moje pytanie jest takie: Jeżeli sobie wykupie domenę i adres będzie taki: www.poduszki.ag albo www.poduszki.de to jak ktoś będzie szukał mnie w google wybierając "Szukaj na stronach kategorii (: język polski") a nie "Szukaj w Internecie" to już mnie nie zajdzie? Czy to ma jakiś wpływ? W kodzie strony ustawia się też język strony. Jeśli domena jest zagraniczna, a w kodzie język ustawiony na polski , zapewne google uzna wyższość kodu strony. W końcu jak google rozróżnia sobie np. domeny .info? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 284 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2007 Skąd: Globalna wioska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie tak jak biz, org i wiele innych ale czy na pewno? Bo nie chce sie w koszta wkopać bez rezultatu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W kodzie strony ustawia się też język strony. Jeśli domena jest zagraniczna, a w kodzie język ustawiony na polski , zapewne google uzna wyższość kodu strony. W końcu jak google rozróżnia sobie np. domeny .info? trele morele :-) tu kluczową rolę odgrywają linki, linki, linki + treść na niszowe frazy więcej na forum.optymalizacja.com Ten post edytował bełdzio 5.08.2007, 22:08:30 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
I tak tego nie rozumiem
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Znam już odpowiedź. Napisałem do home.pl i mi odpisali:
Wyszukiwarka google bazuje na tresci danej strony www, jesli wiec strona bedzie napisana w jezyku polskim to bedzie dostepna w kategorii 'jezyk polski' bez wzgledu na adres www strony. No to cud miód bo można na prawdę sobie ładną domenę wybrać tylko że trochę droższą -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:32 |