![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zacznę od struktury tabeli id, category, title, text, link, date, opened, stat Teraz tak: Jest katalog stron. Wchodząc na stronę Cytat www.jakis_serwer.pl/katalog.php są kategorie pobierane z pola category Po przejściu w wybraną kategorię, czyli np: Cytat www.jakis_serwer.pl/katalog.php?id=1 pojawiają się wszystkie linki z danej kategorii, wraz z krótkim opisem Jak zrobić, by po kliknięciu w dany link pojawiała się rozszerzona informacja o nim, pobierana z pola text? Obecnie mam tak: załóżmy, że w polu text linka o id=1 mam tekst "informacja pierwsza" klikając w ten link chce mi przejść na stronę Cytat www.jakis_serwer.pl/katalog.php?id=1&informacja%20pierwsza Jak wydobyć ten adres? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz aby rozszerzona informacja pojawiła się bez przeładowania strony? czy też ma otworzyć się nowa strona, gdzie będzie ukazana większa ilość informacji o danym linku
![]() Jeżeli pierwsza odpowiedź to albo : JS i pokazywanie, ukrywanie div'ów z rozszerzoną zawartością o linku lub AJAX i zrobienie tego samego ![]() Jeżeli druga odpowiedź to: tworzysz link w postaci http://www.serwer.pl/wiecej_info.php?id=1 i tam pokazujesz więcej informacji o danym linku. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie nie ... nie zrozumieliśmy się. W grę nie wchodzi AJAX, ani JS.
Chcę uzyskać adres: Cytat www.jakis_serwer.pl/katalog.php?id=1&text=1 gdzie: id - to kategoria text - rozszerzona treść informacji o danym linku |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:58 |