![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, pobralem dzisij osc z netu i jest w nim funkcja URLs ktora zmienia link z Cpath=34.... na np. akcesoria-piekarskie-c-90.html
Jak to działa? Pytam bo własciwie u mnie nie działa pokazuje sie tylko bład 404 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz uruchomic pewnie mod_rewrite na serwerze upewnic sie ze mozna z poziomu .htaccess zmieniac ustawienia serwera i sprawdzic czy reguly przepisywania url-i dzialaja
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, to juz wszystko wiem mam ten plik .ht.....
Wyglada on tak: Options +FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteBase /html/viella/sklep/ RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING} RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING} RewriteRule ^(.*)-m-([0-9]+).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING} RewriteRule ^(.*)-pi-([0-9]+).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING} RewriteRule ^(.*)-t-([0-9]+).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING} RewriteRule ^(.*)-a-([0-9]+).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING} RewriteRule ^(.*)-pr-([0-9]+).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING} RewriteRule ^(.*)-pri-([0-9]+).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING} RewriteRule ^(.*)-i-([0-9]+).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING} Dodam ze aby dostac sie przez ftp do folderu sklepu musze wejsc w html/viella/sklep/ I teraz jak wrzuce to serwer to pokazuje sie blad 500 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze sprobuj usunac RewriteBase /html/viella/sklep/ albo zastap /html/viella/sklep/ adresem sklepu, mozesz jeszcze sprobowac zamiast:
Kod RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING} dac: Kod RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ /product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING} poprobuj kilka roznych kombinacji. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nic nie pomogło
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamykam
Proszę zapoznać się z Tematyką i zasadami panującymi na forum Przedszkole i wysłać mi lub innemu moderatorowi/opiekunowi poprawny tag do tematu. Do tego czasu wątek pozostanie zamknięty. -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 08:23 |