![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2007 Skąd: Piła Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Siemka, czy ktoś zna taki skrypt który zapisuje po wejściu na stronę ip w notatniku w rządku, a po ponownym wejściu na tą samą stronę blokuje te ip co jest w notatniku. Potrzebuje taki skrypt do okienka wyskakującego na mojej stronie.
Z góry wielkie THX!!! -------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
Moje strony: Ego, Forum, Wierszyki, Kawały, WebMaster, Katalog www |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie potrzebnie chcesz sobie narobić pracy,
a przy tym każesz za każdym odświeżeniem strony pisać lub czytać z pliku. jak dla mnie to wystarczy sesja albo cookie, przy czym sesja zazwyczaj będzie działała trochę którcej (do zamknięcia przeglądarki) niż sesja podłaczenia do interenu np w neostradzie, (zazwyczaj do wyłaczenia komputera) cookie natomiast tak długo jak sobie ustawisz, bo ludzie raczej nie kasują cookie, gdyż nie chcą kasować pozapamiętywanych haseł Ten post edytował php programmer 1.08.2007, 13:07:38 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2007 Skąd: Piła Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no tak, ale ten skrypt chcę jeszcze trochę przemienić, tak żeby nie wpisywał ip tylko użytkowników i taki sam użyje do czegoś jeszcze. On mi jest bardzo potrzebny, wiedź jak ktoś ma to niech napisze mi go.
-------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale takie rozwiązanie ma wiele wad.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
siemka, wspaniały kod, tylko że on miał nie tylko zapisywać i nie dopisywać drugi raz tej samej osoby, tylko jeszcze ją blokować, czyli blokować dalsze wczytywanie strony (wyświetlając wiadomość
![]() -------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 11 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Poland,Warsaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zostało, jeśli umieścisz kod w dobrym miejscu to zwyczajnie gościowi wyświetli się strona z wiadomością - tu autor skryptu pozostawił Ci pole do popisu. -------------------- Odpowiedź na wszystko : manual,appendix. Ulubiona książka : PHP 5 for Dummies.
Studia uh ? ;-). |
|
|
![]() ![]()
|
|
no tak, ale testuje ten scrypt na takim polu, i nic...
-------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co ma się niby pojawiać, skoro w przypadku gdy adres IP jest zapisany już do pliku nic się nie dzieje. Chociaż jakieś echo przydałoby się w tym ifie gdzie sprawdzasz czy adres IP jest w tablicy.
A tak przy okazji nie łatwiej byłoby odczytywać zawartość pliku za pomocą file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. W wyniku od razu byś miał tablicę i nie musiałbyś tego obrabiać. Do tego zapis linijka pod linijką wystarczy, jak otworzysz plik w odpowiednim trybie ( kursor ustawiony na końcu pliku ) i dopiszesz kolejny adres. -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]()
|
|
sorki, ale nie zrozumiałeś mnie, chodzi mi o to że gdyby się zapisuje za pierwszym razem stronka, to ona się ma wyświetlać, a z drugim ma się pokazywać informacja np. ta strona została już wyświetlona i drugi raz już nie zostanie!!! <<< zrozumiałeś, ja robi własny system głosowania i takie gówienko mi się też przyda ( a do czego to już moja sprawa, bo proszę nie zapominać że jeżeli podstawie za ip np. nick usera, to uzyskam blokadę userów... bardzo to potrzebuje, bo bez tego można glosować do bólu u mnie...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ależ bardzo dobrze Ciebie zrozumiałem ....
Ja po prostu komentuje ten skrypt który pokazałeś i który niby testujesz. I powtarzam. W przypadku, gdy adres będzie już w bazie adresów blokowanych nic się nie pokaże, bo w ifie, który to sprawdza nie ma żadnych poleceń do wykonania, nie licząc dwóch linijek komentarza. Schemat sprawdzania/dopisywania/pokazywania/niepokazywania powinien wyglądać jakoś tak:
Teraz wystarczy tylko dostosować to co masz do takiego schematu i masz to czego potrzebujesz. -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]()
|
|
dzięki, już gitarka gra
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nie łatwiej byłoby odczytywać zawartość pliku za pomocą file Zasugerowałem się tym:Cytat zapisuje po wejściu na stronę ip w notatniku w rządku Chyba masz rację, że lepiej zapisywać dane ( adresy IP ) nie w rządku, a linijka pod linijką. ![]() Całe zamieszanie ze skryptem wyszło z tego, że napisałem tylko zarys, nie gotowy i ekstra elestyczny kod, który wystarczy gdzieś wkleić ![]() Jednak coś napisałem innego - wystarczy, że wstawisz to przed kodem "tajnej" strony.
Pamiętaj, że wiele osób ma zmienne - dynammiczne IP, moża dodatkowo zapisać jakieś ciacho u użyszkodnika ( cookie ) informujące, że z tego komputera ( raczej przeglądarki ) dodonano głosowania. Ten post edytował pojas 2.08.2007, 09:08:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:57 |