![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam...
Nie wiem jak zrobić żeby po zarejestrowaniu usera z tego samego ip trzeba było odczekać np. 2 godziny |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi Ci o to, żeby użyszkodnik musiał odczekać 2h żeby dodonać nowej rejestracji to możesz zapisać ip i czas rejestracji w bazie danych, a przy samej rejestracji sprawdzać czy nie ma wpisu z pobranym ip: jeśli jest - sprawdzasz godziny. Przy mniejszym odstępie czasu niż 2h wyśiwetlasz komunikat, a przy większym zapisujesz nową godzinę i rozpoczynasz rejestrację.
Innego sensu takiej blokady nie widzę... ( np. po rejestracji czekać 2h do pierwszego zalogowania ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem w bazie z polem ip ale w skrypcie jest cos zle ze nie sprawdza.
Mam coś takiego |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale w skrypcie jest cos zle ze nie sprawdza Nie widze instrukcji sprawdzającej odstęp czasu.Może coś w tym stylu ![]()
edit: Nie rozważyłem przypadku, gdy jest kilka userów zarejestrowanych z jednego IP, ale jeśli zrozumiesz o co chodzi, może napiszesz coś dobrego i sprawnego ![]() Ten post edytował pojas 1.08.2007, 12:32:01 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki działa
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 12:22 |