![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej!
Mam problem z procedura utworzoną w myslq poleceniem: CREATE PROCEDURE wykonajOperacje(IN _sprzet varchar(63)) Jak wywoluje ja na konsoli to wszystko jest ok: CALL wykonajOperacje('$nr'); Jak wywoluje ja w programie to nic sie nie zmienia w bazie jakby sie w ogole nie wywolala: $query = mysql_query("CALL wykonajOperacje('$nr')", $connection); Niestety funkcja nie jest moja i nie mam do niej wglądu, ale skoro dziala przez konsole w mysql to chyba jest dobra. Ktos moze wie o co chodzi? A. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 11 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Poland,Warsaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem czemu tam jest połączenie ? Jeśli otworzyłeś je wcześniej to nie jest ono tu potrzebne ( i prawdopodobnie powoduje błąd tylko masz wyłączone pokazywanie błędów w php.ini ). -------------------- Odpowiedź na wszystko : manual,appendix. Ulubiona książka : PHP 5 for Dummies.
Studia uh ? ;-). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2004 Skąd: z neostrady Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
John, zanim komuś udzielisz pomocy, to może chociaż skonsultuj swoją wiedzę z manualem?
atka, dodaj wyświetlanie błędów np.: mysql_query() or die(mysql_error()); może nie wybrałeś(aś) bazy wcześniej? -------------------- pozdrawiam, Adam Kubiczek
kubiczek.eu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie najdziwniejsze jest to, że mam wybraną bazę danych i wszystkie zapytania typu select, insert, update dzialają, tylko call nie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A biblioteka mysql wspiera procedury?
Chyba nie, zainteresuj się mysqli, pdo. |
|
|
![]()
|
|
A w ogóle już zdobyłam kod funkcji i przeniosłam go do skryptu, wiec w sumie nieaktualne... Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:20 |