![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Od razu przejdę do rzeczy. Mam taki oto kod formularza
Załóżmy, że powyższy plik to dodaj_ksiazke.php. Skrypt poprawnie dodaje dane z formularza do bazy i byłoby wszystko fajnie, lecz tuż po wejściu na tę stronę bez mojej ingerencji (czyli bez wpisywania danych, czy tym bardziej naciśnięcia OK) samoczynnie jest dodawany PUSTY rekord do bazy! ... Jeśli w miarę możliwości ktoś mógłby zajrzeć w kod i powiedzieć , co robię nie tak... byłbym wdzięczny... Ten post edytował roobik 19.08.2007, 18:35:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: jesteś? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli to jest cały skrypt, to jeszcze troszkę pracy przed tobą.
Nie obsługujesz w żaden sposób wgranego zdjęcia, poczytaj o uploadowaniu plików Drugie, nie wstawia ci danych do bazy, bo są puste rekordy, zmienne z formularza nie są wstawione w zmienne php np: $autor = $_POST['autor']; -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niemal cały skrypt mam już zrobiony. Brakuje mi tylko uploadera. To co podałem wcześniej to tylko mały fragment całości...
//EDIT Pierwszy post został wyedytowany. Nie chciałem robić śmietniska. Teraz jest to cały kod Ten post edytował roobik 19.08.2007, 18:49:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy dodawaniu zrób warunek typu:
Dziękuję, Babcia@Stefa -------------------- Środowisko testowe (desktop) - Gedit, lighttpd, sftp, rsync, xfce4-terminal, chromium, firefox4 | System: Gentoo ~x86
O'Neill - serwer WWW @ lighttpd, links, nano, rsyncd, sftpd | System: Debian ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:59 |