![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z widocznością divów pod IE ( oczywiście pod FF działa bardzo tak jak powinno ). Kod i założenia co ma się dziać są następujące: Tworzona jest tabelka z czego nagłówki są tworzone osobno ( w osobnej tabelce ) a zawartość w tabelce umieszczonej w divie, tak żeby nie rozjeżdżała się strona a tylko pokazywał scroll.
Jak łatwo zauważyć są to Smarty ale nie powinno mieć to znaczenia. W zawartości tabelki ( w każdej komórce ) jest ukryty div, który pokazuje się po kliknięciu w komórkę. Problem pojawia się ( cały czas pod IE ) w momencie, jak klikam w komórki umieszczone na samym szczycie tabelki ( w pierwszych wierszach ) bo div pokazuje mi się "pod spodem" ... czyli wystaje tylko część spod "nagłówków tabeli" Teraz trochę kodu CSS: kawałek odpowiedzialny za pokazujący się div
i kawałek opisujący główny div id="ts"
i kawałek kodu opisujący div id="doff"
Część z tego kodu css może być nadmiarowa, ale szukam rozwiązania i coś nie mogę znaleźć, zmieniałem wartości z-index i nic nie dawało oczekiwanego efektu. Może ktoś z was mi pomoże. -------------------- 404
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 1 Dołączył: 15.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z-index działa tylko przy ustawionym position na absolute, fixed lub relative..
Ten post edytował llukasz 3.08.2007, 12:24:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja mam taki sam problem ( na stronie http://fristajlers.net/football/index2.html ), zrobilem rozwijane menu na takiej zasadzie ze jak najedzie sie myszka na diva z overflow:hidden to on zmienia swoja wysokosc, i wszystko wszedzie pieknie smiga (testowalem na operze, safari, ff), chyba, ze uruchomimy strone w IE, wtedy menu chowa sie za pole z tekstem "Witamy na stronie". ustawilem z-index wszytskim, oprocz tego kazdy ma position albo relative albo absolute, mimo to nic nie pomaga. prosze o pomoc.
17:45 ok, dalem szedzie zamiast relative static, i wszytsko dziala cacy. Ten post edytował budzyk 4.08.2007, 16:42:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:10 |