![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 1 Dołączył: 15.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z odczytaniem czegoś z pliku tekstowego
co zrobić, by kolejne linijki był wyświetlane od dołu pliku, nie od góry jak teraz? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wrzuć wszystkie do bazy i wypisuj od tyłu np. korzystając z funkcji http://pl.php.net/array_reverse" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 1 Dołączył: 15.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, z tym sobie poradziłem, a zapytam przy okazji, żeby nie tworzyć nowego tematu - jak skrócić zmienną do x znaków?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 26 Dołączył: 2.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual + array_reverse" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, zamiast tego drugiego może być for od końca.
EDIT: Za późno odpisałem:) Co do pytania: Nazwę zmiennej czy jej zawartość ? Jeśli to drugie to substr" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Ten post edytował singles 31.07.2007, 20:26:09 -------------------- Works for me => u mnie działa - blog o (o)programowaniu i nie tylko
meet.php - darmowe meetupy związane z PHP |
|
|
![]()
|
|
zawartość, ale błagam o konkretny przykład, nie znam php i plączę się po omacku, tamto rozwiązałem jakoś łopatologicznie (po swojemu) i mi o dziwo wyszło...
PS: przepraszam za moją nieuwagę, w manualu są świetne przykłady - człowiek jest głupi jak nie spojrzy nawet... dzięki za wszytko, pozdrawiam Ten post edytował llukasz 31.07.2007, 20:37:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:33 |