![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 19 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użytkownik zapomniał hasła do loginu, więc wpisuje swój adres email. Ja sprawdzam czy taki istnieje w bazie, ustawiam losowe hasło, zmieniam w bazie i mu przesyłam. Czyli norma na większości stron chyba.
Nie mam pojęcia co nie działa, nie wyskakują żadne błędy.
To jest mój trzeci w pełni samodzielnie napisany skrypt więc za bardzo się na mnie nie wyżywajcie... ![]() -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błędem są linie nr 23 i 24
Pobierasz nimi wynik polecenia UPDATE. Wystarczy że wywalisz te 2 linijki i powinno działać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 19 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie pomogło niestety. Nadal nie działa.
-------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wpisz jeszcze w 25 linii poprawną składnie nadawcy:
$od="From: maxdamagee"; I sprawdź czy w zmiennej $email przed funkcją "mail" dalej masz adres odbiorcy. |
|
|
![]()
|
|
Może trochę głupie pytanie, ale jak mam sprawdzić tą zmienną?
Ok, sprawdziłem tą zmienna w kilku róźnych miejscach. Problemem były linie 19 i 20. Wykasowałem je oczywiście. Zmieniłem także drugie zapytanie do bazy na $wynik2. Linie 23 i 24 dopisałem z powrotem, teraz pobierają adres email z tego pierwszego zapytania do bazy (choć to czy są czy nie i tak póki co nie robi różnicy). No i powinno już wysłać email, jednak ciągle pisze: Wysylanie email nie powiodlo sie. Ktoś wie dlaczego? -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:30 |