![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiam sie czy PHP posiada edytor który umożliwi mi uruchomienie i prześledzenie kodu PHP
linia po linii, z mozliwoscia śledzenia wartosci zmiennych, stawiania breakpoint-ów itp. Gdzie znajde jakies srodowisko które to potrafi ? Czy jest jakies darmowe środowisko ? Ktore to potrafi ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zend Studio, trial 30 dni, spróbuj, może ci się spodoba. Do Eclipse są wtyczki które też to robią (open source).
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mowiac prawde to jest g...o warte bo jakbys wiedzial o czym on mowi to byc zrozumial ze to chodzi o prawdziwy debugger wbudowany w aplikacje. Jesli o prawdziwe debuggery. Takiego posiada rowniez PDT, bardzo przydatny jest tez XDebug. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używałem debugera w Eclipse (tego instalującego sie w folderze org.zend.php.debug.debugger) i odniosłem wrażenie jakby był do debugowania tylko tego co już działa. Otóż potrafi on podawać wartości zmiennych mające niewiele wspoólnego z rzeczywistością i tym co wypisywało print_r. Poza tym nie wiadomo dlaczego zatrzymuje się gdzieś w trakcie przechodzenia po skrypcie, nie sygnalizując czy zatrzymał się bo znalazł jakiś błąd, czy może odechciało mu się współpracy.
-------------------- XAMPP php 5.21 mysql 5.0
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co testowałem Eclipse i PDT to działa mi lokalne uruchamianie krok po kroku
A ciekawe czy eclipse posiada takie mozliwości jak ten flash pokazuje http://www.nusphere.com/flash_files/remote-dbg.html Jest na nim debugowanie zdalnego kodu PHP ![]() Może jestem za wymagający albo za bardzo przyzwyczaiłem sie do klasycznych narzędzi IDE ![]() Marzył by mi sie taki sposób pracy: Pracuje na kliencie windows XP , pisze sobie stronkę w PHP, we własciwosciach projektu jest zapisane ze strona będzie pod adresem http://host.domenka.pl/moj_plik.php W momencie kiedy robie Debug run , to co mam lokalnie jest przesyłane na serwer i uruchamiane w takim środowkisku w jakim ma działać ![]() Ten post edytował mariuszekpl 30.07.2007, 19:57:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zend Platform + Zend Studio.
Bedziesz mial wszystko czego potrzebujesz: Debugger Step by Step, Breakpointy, Watche, informacje o czasie wkonania konkretnych funkcji w danym wywolaniu pliku, bledy SQLa oraz czasy wykonania zapytan, podglad wystapionych bledow wraz z infromacja o zmiennych z jakimi zostal wykonany skrypt etc. |
|
|
![]()
|
|
A ile to kosztuje ? Ten ZEND ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skasowali cennik na stronie produktu?
Niemożliwe. |
|
|
![]()
|
|
A jednak
![]() www.zend.com/store/software/zend_platform Zend Platform For pricing information, please contact your sales representatives: Phone numbers: Ceny brak Drugi 299$ A kiedy debuger zdalnego kodu bedzie w ECLIPSE ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nowa polityka Zenda w kwestii tego produktu wymaga kontaktu z Zendem lub ich przedstawicielem w innych panstwach w celu dostsowania ceny (zapewne dla wiekszych firm cena jest nizsza) ale...
Jedna firma sie wylamala i podala cene ![]() http://www.soft.ware.pl/eshop/eshop.php?ve...;product_id=192 Cytat Zend Platform dla SBP (licencja ważna 1 rok)
* Nasza cena: 597.00 USD (1 668.14 PLN*) netto (...) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 10:13 |