![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pole miejsce wstawia 0 , a gdy wpisze to zapytanie z SELECT oddzielnie to zwaraca normalnie najwiekszą wartość. CO jest nie tak? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Apostrofy.
jest traktowane jako zwykły napis i podczas konwersji na INT zamieniane na 0 Ten post edytował Kicok 31.07.2007, 10:56:46 -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale takie zapytanie
wyrzuca mi błąd #1093 - You can't specify target table 'kategorie' for update in FROM clause Chyba będę to musiał rozbić na dwa zapytania ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jak widać nie można podczas dodawania wierszy do tabeli jednocześnie wykonywać podzapytań na tej tabeli.
Nie jestem pewien do czego ci jest potrzebna ta kolumna `miejsce`, ale może problem rozwiąże ustawienie jej auto_incrementa? -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 23.05.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób tak żeby nie uzywać slowa Values zawierajacego jakies wartosci ale te "sztywne" wartosci podaj dopiero w zapytaniu SELECT
A jeżli szukasz maksymalnego miejsca to lepiej użyj funkcji MAX() niż limituj i porządkuj:
tak powinno dzialac... chyba;) Pamiętaj że zapytanie SELECT nie musi zawsze pobierac danych z bazy danych:) np.
ps. nie wiem czy nadając nazwe kolumnie poprzez 'AS' można użyć ` z ' napewno zadziala Ten post edytował joebezucha 1.08.2007, 13:03:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:37 |