![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa/Mrozy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zadeklarowalam w jednym z plikow nastepujacy kod
jest on wczytywany w index.php jest to czesc klasy prywatnej chce go wykorzystac do wyswietlania produktow GET_CART_PRODUCTS do produktow aktualnie wlozonych do koszyka a GET_CART_SAVED_PRODUCTS do produktow odlozonzch na pozniej do tzw. przechowalni robie to za pomoca nastepujacego skryptu
generuje to blad uzycie niezadeklarowanej stalej jak zadeklarowac te stale tak zeby byly tylko te dwie mozliwosci?? Jak bobrze zadeklarować te stałe żeby GetCartProducts mogło mieć wartość GET_CART_PRODUCTS lub GET_SAVED_CART_PRODUCTS?? Ten post edytował jessica99 29.07.2007, 20:45:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2007 Skąd: /home/skawina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl.php.net/define
Wyskakuje Ci błąd bo nie zadeklarowałeś tych swoich stałych GET_CART_PRODUCTS i GET_CART_SAVED_PRODUCTS. I php nie wie tak naprawdę Co to jest to GET_CART_PRODUCTS bo nigdzie w pliku nie może znaleźć definicji ![]() ![]() P.S. zadeklarowalam w jednym z plikow nastepujacy kod zadeklarować to można zmienną ![]() ![]() Ten post edytował Hostis 30.07.2007, 12:20:24 -------------------- Miałem ciężkie dzieciństwo, alfabet poznawałem z elementarza, a nie z klawiatury.
Warsztat: Gentoo GNU\Linux, Apache 2.0.58, PHP 5.2.2, MySQL 5.0.44, PostgreSQL 8.0.13, IDE: Eclipse + PDT + Aptana |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa/Mrozy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam zadeklarowane nastepujace stale w pliku config.inc.php:
pomimo to wyswietla mi bledy:( |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a ten plik config.inc.php to includujesz tez w index.php? A jesli includujesz to musisz to robic przed uzyciem tamtego kodu.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
już udało mi się rozwiązać problem, dzięki za pomoc:)
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:04 |