![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Musiałam przeprowadzić walidacje strony poprzez walidator http://validator.w3.org/ wszystko udało się poprawić prócz jednej strony na której wywala mi 2 błędy Line 85, Column 90: character data is not allowed here. ...=1018_1020" onclick="target=top" />Pokrycia dachowe - Bauder Line 86, Column 90: character data is not allowed here. ...=1018_1021" onclick="target=top" />color=red]P[/color]okrycia dachowe - Bitumat z tego co zauważyłam czepia mi się danych pobieranych z bazy. On to "P" traktuje chyba jako taki zapis <p></p> nie mam już pomysłu jak sobie z tym poradzić. Może ktoś juz spotkał się z czymś podobnym. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Poniżej wstawiam fragment kodu do którego te błedy sie odnoszą Kod <h1>Wyszukaj</h1> <form class="align-center" action=""> <select id="list"> <?php $authors = @mysql_query('SELECT urlwysz_id, urlwysz, titlewysz FROM url_wysz_db'); if (!$authors) { exit('<p>Problem podczas pobierania danych z bazy!<br />'. 'Error: ' . mysql_error() . '</p>'); } while ($author = mysql_fetch_array($authors)) { $id = $author['urlwysz_id']; $url = htmlspecialchars($author['urlwysz']); $title = htmlspecialchars($author['titlewysz']); echo' <option value="http://'. $url . '" onclick="target=top" />' . $title . ''; } php?> </select> <input type="button" value="OK" onclick="top.location.href=this.form.list.options[this.form.list.selectedIndex].value" /> </form> Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 23.05.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawna lista wyboru powinna wygladac mniej wiecej tak
<select> <option>Tresc opcji</option> <option>Tresc opcji</option> </select> a w twoim skrypcie jest <select> <option/>Tresc opcji <option/>Tresc opcji </select> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie właśnie dokonałam poprawy według zalecenia i strona jest juz valid.
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak a propos XHTML opiera się na XML-u więc wszystkie znaczniki które zawierają w sobie treść muszą być zamkniętę
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:17 |