![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem, dopiero ucze się php, muszę zrobić stronkę z flashem na samej górze, jako ozdobą bez zadnych funkcji. Stronka jest w htm z elementem php do wyświetlenia zawartosci strony z bocznego menu. Wszystko działa ok tylko, że flash za każdym razem się przeładowuje co powoduje miganie strony a to sprawia wrażenia jakby cała strona się przeładowała. Jeśli zamiast flasha wsadzam jpg to wsystko jest w porządku. Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
flash za każdym razem się przeładowuje co powoduje miganie strony a to sprawia wrażenia jakby cała strona się przeładowała 1) Twój problem nie ma najmniejszego związku z PHP 2) Bez aktywności użytkownika Twój flash się za każdym razem przeładowuje? Jeśli tak, to masz błąd w animacji flash. 3) Najlepiej poczęstuj nas linkiem, jeśli chcesz uzyskać właściwą radę, bo nie najlepiej to wytłumaczyłeś. 4) Przeczytaj zasady panujące na forum Przedszkole! Ten post edytował nexis 29.07.2007, 12:33:45 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
flash dziala w petli i nie przeładowuje się sam, dopiero po wybraniu pozycji z menu w trakcie ładowania treści flash również się przeładowuje.
Strona jest w html, flash jest osadzony w części html, menu i menu boczne jest w html z linkami do obszaru z php znajdujacego się obok menu bocznego. Kiedy wybieram pozycję z menu w obszarze z php laduje się treść i tak powinno być ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli wybierasz nową sekcję z menu i strona się przeładowuje to i flash musi zosta na nowo wczytany jak cały content. To logiczne.
Rozwiązania: - najgorsze: strona na ramkach - jeśli dane wyciągasz np. z bazy to możesz zastosować technologię ajax i przeładowywać tylko jednego div'a do którego możesz ładować treść bez przeładowywania strony Łukasz edit: przypomniało mi się - ważne jest w jaki sposób osadziłeś flasha - jeśli zastosowałeś jakiś skrypt który aktywuje flasha w IE i Opera (aby nie trzeba było na niego kliknąć) to niektóre tego typu skrypty dają właśnie taki efekt jakby szybki refresh strony Ten post edytował kossa 29.07.2007, 13:15:59 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
flash jest wsadzony w ten sposób:
nie stosowałem żadnego skryptu. myślałem, że jeżeli używam php do ładowaniatreści do tabeli w której został wsadzony to przeładowuje się tylko ta tabela a nie cala strona. Ten post edytował patmar84 29.07.2007, 13:25:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:00 |