![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2003 Skąd: Szczecinek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka ta funkcja
ftp_connect(ip,port); łaczy mnie z wybranym serwerem.I np jesli dam to na stronie to połączy mnie z mojego ip a jak zrobic zeby połączoło z ip serwera na którym stroi strona -------------------- Warsztat: gPHPEdit | Linux 2.6.17-11-generic (Ubuntu)
Sprzęt: Noteook BenQ A33E ___________________________________________________ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Long Island, NY USA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast ip napisz localhost lub 127.0.0.1 - to powie zeby polaczyc sie lokalnie
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2003 Skąd: Szczecinek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie o to chodzi.Ja nie chcem sie połącyc z localem :)Ja chcem zeby połączenie było nawiązanie z localhost bo jesli np podam jakis tam serwer a ktoś będzie miał zablokowany port dajmy na to 2002 a serwer jest pod adresem xxx.xxx.xxx.xxx port 2002 to mu sie nie połaczy.I musze znaleść jakieś alternatywne rozwiązanie
-------------------- Warsztat: gPHPEdit | Linux 2.6.17-11-generic (Ubuntu)
Sprzęt: Noteook BenQ A33E ___________________________________________________ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 166 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesć ja kiedys sobie napisałem skrypcik do obsługi ftp, do testów umiesciłem go na serwerze mojego kumpla który jest w mojej sieci lokalnej - wchodząc pod link połączysz sie z moim domowym kompem ale z IP serwera na którym znajduje sie skrypt.
Do połączenia użyłem tak samo jak ty funkcji ftp_connect : [php:1:85983c8b9f]<?php $fp=@ftp_connect($host, $port, $limit); ?>[/php:1:85983c8b9f] I wszystko działa jak należy... więc wytłumacz lepiej swój problem, aha łącząc sie z localhosta ze skryptem który jest na loclahoscie zawsze będziesz łączył sie z IP localhosta :wink: -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uzyj fsockopen(); ?
jezeli uzywasz ftp_connect(); to laczy sie z ajpi servera:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie o to chodzi.Ja nie chcem sie połącyc z localem :)Ja chcem zeby połączenie było nawiązanie z localhost bo jesli np podam jakis tam serwer a ktoś będzie miał zablokowany port dajmy na to 2002 a serwer jest pod adresem xxx.xxx.xxx.xxx port 2002 to mu sie nie połaczy.I musze znaleść jakieś alternatywne rozwiązanie
Przyznam, że się zgubiłem w Twoim wywodzie. Masz server o adresie A i na nim wykonywany jest ftp_connect do serwera o adresie B. O który adres Ci chodzi i co chcesz dokładnie uzyskać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat uzyj fsockopen(); ?
jezeli uzywasz ftp_connect(); to laczy sie z ajpi servera:) A fsockopen to niby z jakiego ,,ajpi'' się połączy? Co za różnica? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 21:09 |