![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2007 Skąd: Ostroróg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z zapytanie do SQL`a. Tak wyglądała rejestracja:
A tak wygląda cały skrypt logowania:
No i gdzieś tutaj coś popieprzyłem. Po podaniu nawet nieprawidłowego hasła, nazwy i adresu email pokazuje mi puste okno bez informacji o zalogowaniu lub jego błędzie:/ Jedynie reaguje w razie nieuzupełnienia jakiegoś pola. Wydaje mi się że to po prostu problem z odczytywaniem danych z MySQL`a ale nie jestem pewien. Mógłby ktoś to sprawdzić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu do pola user_id wsadzasz wartość zero?
-------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2007 Skąd: Ostroróg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze? Nie mam pojęcia:) To pole jest w bazie zapisane jako auto_increment. W książce z której uczę się PHP tak to właśnie było rozwiązane. Zresztą sprawdzałem i kolejni użytkownicy mają kolejne numery ID, wiec to nie tutaj jest błąd, tym bardziej że nawet tego nie wykorzystuje w skrypcie logowania.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... Zatem kombinujemy dalej. Nie musisz przypadkiem wsadzić apostrofów/cudzysłowów w zapytaniu? (bez backslashów możesz):
Ten post edytował Grzyw 29.07.2007, 11:37:03 -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
Obydwie opcje dają taki sam rezultat. Nie w tym siedzi psikus. Wydaje mi się że coś mam źle z odzyskiwaniem informacji z bazy danych, ale nie mogę namierzyć błędu:/
Ten post edytował Szypa 29.07.2007, 11:59:10 |
|
|
![]()
|
|
To może w drugim skrypcie wklej tylko funkcje odpowiadające za pogranie danych i wyrzuć tylko dane na ekran. Zobaczysz, czy z bazy otrzymujesz poprawne wartości.
-------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
No zrobiłem coś co tylko wyświetla zawartość. Jak ktoś mi to poprawi, to sam będę w stanie przerobić resztę poprawnie.
Przeglądarka zwraca taki napis: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\wlan.ostrorog\test.php on line 22 Zostales zalogowany na stronie! Mozesz teraz skorzystac z funkcji zapewnionych Twojej grupie Jestes: Tw�j email to: Ten post edytował Szypa 29.07.2007, 13:50:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A spróbuj tak :
-------------------- http://www.twojanutka.pl Twoja Nutka - Moja pierwsza stronka
|
|
|
![]()
|
|
Pokierowaliście mnie na dobrą drogę:) Nie mam już błędów składniowych, ale jest problem z cryptowaniem hasła.
Skrypt zapisywania hasłą i jego cryptowania :
oraz skrypt odczytując hasło przy logowaniu:
Mógłby ktoś podpowiedzieć co jest źle że za każdym razem wyrzuca komunikat o złym haśle? Przy czym na bank to samo hasło jest podawane Edit 30 lipca 11:38 Już wiem co robiłem źle. Nie podawałem klucza do deskrypcji przy porównaniach. Wszystko ładnie już śmiga. Dzięki wszystkim zaangażowanym za pomoc! A tak przecież powinno wyglądać porównanie takich kluczy:
Pozdro Ten post edytował Szypa 30.07.2007, 10:39:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jaki ustawiles limit dlugosci hasla zapisanego w bazie? moze podczas szyfrowania staje sie dluzszy i ucina go podczas zapisu do bazy. kiedys mialem taki problem
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 10:13 |