![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 19 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w opisie tematu: Nie wiem czy mnie w końcu zalogowało czy nie. Domyślam się, że jednak tak, ponieważ żadnego błędu mi nie napisało. Tylko w takim razie nie wiem dlaczego nie napisało mi : 'Zalogowano jako: '
Funkcji lacz_bd() nie będę pisał bo na pewno działa dobrze. Funkcja sprawdz_prawid_uzyt();
-------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsza rzecz - może sprawdź przez print_r($_POST) czy hasło i login masz dobrze przekazywane z formularza do tej stronki.
Druga rzecz - mogę się mylić, nie wiem tego, ale może akurat - czy wewnątrz deklaracji funkcji tablica superglobalna $_SESSION jest widoczna? Nie trzeba jej wrzucić jako argument funkcji? -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 19 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Login i haslo są dobrze przekazywane.
Jeśli chodzi o to drugie to nie wiem. Próbowałem czegoś na ten temat poszukać, ale nic nie znalazłem. Jak mam to dopisać? -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź coś takiego:
I jeszcze jedno - wrzucając do pierwszej linijki print_r($_SESSION) możesz sprawdzić, czy faktycznie zmienna jest przetrzymywana w sesji. Proponuję sprawdzić jedno i drugie. Print_r() pozwoli Ci zobaczyć, czy ta zmienna istnieje. Z kolei taka deklaracja funkcji pozwoli sprawdzić, czy błąd tkwił w zasięgu zmiennych w funkcji. Teoretycznie, jeżeli sesje nie stanowią wyjątku, to faktycznie wewnątrz ciała funkcji $_SESSION jest niewidoczna. W końcu to też zmienna tablicowa jak inne, tylko ma specyficzny charakter:) Poza tym w międzyczasie może ktoś tutaj dopisze, czy dobrze myślę:) -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
Ok, więc zmieniłem to tak jak mi napisałeś. Teraz wyświetla sie: 'Brak logowania'. Sprawdziłem także tą zmienną (myślę, że dobrze) i zwróciło mi pustą tablicę. Czyli we wszystkim miałeś racje
![]() Domyślam się, że trzeba $_SESSION zadeklarować jako globalną? Da się to jakoś w tej funkcji zrobić? -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 10:19 |