![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 16.08.2004 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
// Temat wędruje tu a nie do działu Forum: Skrypty forum ponieważ głównie zależy mi na wyjaśnieniu tej tabeli a nie skryptu jako takiego //
Witam, Możecie mi wyjaśnić różnice w wielkości tabeli Online która jest MEMORY? Na 2 serwerach otrzymuję 2 skrajnie różne wyniki :/ Forum to czysta instalacja, bez userów itd. Na jednym ta tabela ma 1.6MB a na drugim 237KB a u znajomych z dużymi forami ma i po 5KB. # System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) # System porównań dla połączenia MySQL: utf8_unicode_ci Environment Operating system: Linux PHP: 5.2.2 - Show info Accelerator: N/A Database MySQL 5.0.45 Size: 1.60 MB Environment Operating system: Linux PHP: 5.2.3-0+tld0 - Show info Accelerator: N/A Database MySQL 5.0.45-Debian_0+tld0-log Size: 237 KB // Pytanie drugie. Jak działają tabele MEMORY, czy powinienem się martwić nadmiarem? Mam 210b po czystej instalacji. Czy nadmiary się jakoś optymalizuje czy są resetowane po sesji? Ten post edytował Fidma 27.07.2007, 15:08:37 -------------------- Prohost.pl - Profesjonalny hosting dla biznesu z serwerami w Polsce.
H9 - HostNine.com - Niskie ceny, do wyboru 11 DC w tym w UK. SEO Resellery. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:31 |