![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w JavieScript wykryć, to, że użytkownik kliknął prawym klawiszem myszy na DIVie?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stosując skrypt, który znajdziesz na Google. Do tego pamiętaj tylko o tym, że część przeglądarek domyślnie nie pozwala skryptom na przechwycenie kliknięcia PPM.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chce skryptu z google, chce wiedzieć, jak to zrobić samemu.
Na dzień dzisiejszy problem nabrał konkretnych kształtów: - jak zablokować pojawianie się menu po prawym kliknięciu myszki? - jak wykryć prawe kliknięcie myszki przez JS? - co znaczy "Część przeglądarek" z postu Zajeca? co to znaczy konkretnie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chce skryptu z google, chce wiedzieć, jak to zrobić samemu. Google indeksuje nie tylko gotowce, ale także kursy, artykuły, wpisy blogowe itp.Na dzień dzisiejszy problem nabrał konkretnych kształtów: Nie będę zabierał chleba panu Google- jak zablokować pojawianie się menu po prawym kliknięciu myszki? - jak wykryć prawe kliknięcie myszki przez JS? - co znaczy "Część przeglądarek" z postu Zajeca? co to znaczy konkretnie? Z tego co wiem Opera, Konqueror i Firefox nie pozwalają skryptom na przechwycenie zdarzenia kliknięcie PPM.
|
|
|
![]()
|
|
A czy mógłbym uzyskać odpowiedź od kogoś, kto ma coś do powiedzenia?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zależy. A mógłbyś poszukać na Google?
Minuta szukania, jeśli się chce oczywiście ![]() Event properties (polecam fragment pod tytułem "Which HTML element is the target of the event?") ~Zajec pierwsze słyszę żeby Firefox nie pozwalał na przechwycenie PPM. |
|
|
![]()
|
|
dzieki, o to chodzilo
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rzeczywiście, moja pomyłka. Testowałem to na jakimś niedziałającym JS. Firefox oraz Konqueror w domyślnej konfiguracji przeglądarki _przekazują_ zdarzenie kliknięcie PPM.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:20 |