![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, piszę sobie taki system newsów i mam mały, duży problem. A mainowicie taki, że jeżeli mam 2 tyś. newsów to on te newsy pokaże mi na jednej stronie.... Więc chciałbym ograniczyć je np. do 30 na stronę i na dole strony dodać 1 strona, 2 strona itd.
I ono wyśiwetla mi tyle newsów ile mam. I teraz jak zrobić zeby pokazywało np. 30 newsów najnowszych, a poniżej ostatniego newsa pokazało odnośniki do koljenych stron z starszymi newsami? So sorry Ten post edytował milek45 27.07.2007, 15:27:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
szukaj na forum pod haslem stronicowanie. Tyle bylo tego na forum ze az wstyd ze ten topic zalozyles
![]() ps: u mnie w podpisie masz klase do stronicowania -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko pięknie ładnie, tylko jest jeden problem... Siedzę już przy tym 3 godziny i nie mogę tego wogóle dostosować..
![]() Mógłby mi ktoś jakoś przyswoić podać wskazówkę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ale co tu dostosowywac?
Masz podany jeden z przykladow:
No i nic nie masz robic tylko wstawic swoje dane:
W czym problem? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Po zmianie tej linijki
Kod $pager = new Pager('idPagera'); na Kod $pager = new Pager('idPagera', 'strona/#PAGE#') oraz na wrzuceniu w htaccess Kod RewriteRule ^strona/([^-]+)$ index.php?ppidPagera=$1 [L] Gdy wchodzę w np. www.przylkad.pl/strona/2 dostaję linki w newsach www.przylkad.pl/strona/dudek.html a powinno być www.przylkad.pl/dudek.html . Przypuszczam, że jest to wina htaccess, ale nie wiem jak go inaczej skonfigurować.. Ten post edytował milek45 27.07.2007, 16:14:47 |
|
|
![]()
|
|
Pager jak slusznie zauwazyles nie ma tu nic do tego.
A jak ty te linki w newsach generujesz? mozesz pokazac to co masz w href="..." ? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 12:48 |