![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Powyzsze zapytanie wybiera dwa rekordy, dwie rozne zasady z tej samej tablicy Czasem zdazy sie ze druga czresc zapytania wylosuje ten sam rekord co pierwsza. (wtedy go nie pokazuje) i tu pytanie jak jak tego uniknąć ? próbowałem tak
Co skutkuje
Jakies propozycje ? z góry thx -------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
Encyklopedii Zgapedia Jedyny przedawkowany portal motoryzacyjny to autoholik.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 26 Dołączył: 2.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj na temat DISTINCT.
-------------------- Works for me => u mnie działa - blog o (o)programowaniu i nie tylko
meet.php - darmowe meetupy związane z PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
Encyklopedii Zgapedia Jedyny przedawkowany portal motoryzacyjny to autoholik.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 26 Dołączył: 2.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój bład, nie doczytałem do końca - przepraszam i zwracam honor
![]() W ramach zadośćuczynienia wymyśliłem coś takiego:
Mała szansa, ze wylosujesz 2 razy te samą liczbę. Nada się ? ![]() Ten post edytował singles 27.07.2007, 15:45:35 -------------------- Works for me => u mnie działa - blog o (o)programowaniu i nie tylko
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat("pieto") Poczytaj na temat UNION No właśnie, poczytaj na temat UNION ![]() A dokładnie to: Cytat("Manual") With the optional ALL keyword, duplicate-row removal does not occur and the result includes all matching rows from all the SELECT statements.
Ten post edytował Kicok 28.07.2007, 08:14:15 -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
O, na to nie wpadłem. UNION ALL też zadziała, przed chwilą sprawdzałem.
-------------------- Works for me => u mnie działa - blog o (o)programowaniu i nie tylko
|
|
![]()
|
|
![]() -------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 01:38 |