![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 9 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. W jaki sposób zrobić coś takiego że: mam sobie tabelke w mysql a w niej elementy menu np. główna , kontakt itp.
I chciałbym za pomocą admina zmieniać pozycję przy wyświetlaniu. np. zamiast : 1.Główna 2.Kontakt chce mieć 1.Kontakt 2.Główna Najlepiej jakby szło to zmienić za pomocą strzałeczek tak jak w j-portalu. Z góry thx. Pozdrawiam bobo168! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 2 Dołączył: 9.05.2007 Skąd: INTERNET Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz w tabeli dodać kolumnę 'kolejnosc' z domyślną wartością np.50 i po niej sortować podczas wyświetlania (... ORDER BY kolejnosc ...). W administracji musisz tylko podwyższać lub pomniejszać jej wartość.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja zrobiłem u siebie tak:
w tabeli dodane pole nav_sort od 1 w zwyż następnie za pomocą strzałek zmieniam kolejność..polega to na tym, że wartość zmienianej pozycji jest zwiększana (zmniejszana) a wartość pozycji nad (pod) jest zmniejszana (zwiększana) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Wiem, że to mało jasne..ale podpowiem ci żebyś wykorzystał pomocniczą zmienną która przechowuje starą wartośc i przypisuje jej do nowej pozycji |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:33 |