![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak zrobic aby po odswiezeniu strony wybrane raz dane zostaly zachowane a nie wracaly do pierwszej opcji
dzieki za odpowiedz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można to zrobić np. tak:
Ten post edytował RaNdaLLHD 25.07.2007, 19:11:53 -------------------- . . .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 3 Dołączył: 27.02.2007 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mu bardziej chyba o zwykly select w html bo w nagłówku ma zaznaczone html ;> zapraszam wiec na strone www.google.pl i tam wpisz kurs html ;]
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze to Ci coś pomoże, naprodukowalem się tam troche
![]() Temat: htmlphp formularze zabezpieczenia oraz to : http://www.kurshtml.boo.pl/html/lista_rozw...formularze.html Ten post edytował maziak 25.07.2007, 23:04:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mu bardziej chyba o zwykly select w html bo w nagłówku ma zaznaczone html ;> zapraszam wiec na strone www.google.pl i tam wpisz kurs html ;] W czystym HTML'u raczej nie da się zrobić aby pole było zapamiętywane. Może w Javie ale to też nie będzie czysty HTML.
-------------------- . . .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgadzam się z przedmówcą, w czystym html-u tego nie osiągniesz, bo to wykracza już poza statyczny opis strony. Ja cos takiego osiągnąłem łącząc np. php z prostym w zasadzie jednolinijkowym kodem jscript.
był sobie np. <form name='' method='post' action='skrypt.php' id=''><select name='catid' id='catid'> <option>.... oraz fragment działający po wysłaniu formularza
i zaznaczał on odpowiednie pole option w obiekcie select proporcjonalnie do tego co wysłałem POST-em w formularzu, i również przeładowanie strony nie zmieniało wartości na domyślne do póki oczywiście pozwalaliśmy na ponowne wysłanie informacji do skryptu. Oczywiście można tego uniknąć, korzystając z sesji lub zapisując to do cookie. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm, ja bym obstawiał na użycie samego JS'a a mianowicie cookies. wywołanie akcji (zmiany w formularzu lub jego wysłanie) powoduje zapis cookies, wcztanie strony odczytuje cookies i uzupełnia formularz ;] panowie zakładają wysłanie formularza...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 09:54 |