![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2007 Skąd: Gorlice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam peiwne problem z komputerem(wujka)
Jego komp wyswietla wsyzko w barwach czerwonych, chodi strasznie powoli Przywaracałem system, lecz nic to nie dało Chciałem przeinstalować XP, lecz nie czyta płyt (wogóle nie wykrywa nagrywarki dvd na kompie) i właśnie po podpięcie tej nowej nagrywarki to zaczelo siędzic Chciałem ustawić paletę kolorów w właściwościach ekranu, lecz wyskakuje mi komunikat o tym ze plik na c/windows/system32/... jest uszkodzony i automatycznie mi zamyka tą aplikacje Moęe formatować dysk? Jakie macie rady na to? ![]() Z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat wsyzko w barwach czerwonych Jak to powiedzieli kiedys w kawale: to jedzie już na rezerwie ![]() Tak dla pewności to podłącz monitor do innego kompa, bo może sie okazać ze to monitor ci szwankuje a nie komp. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2007 Skąd: Gorlice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wątpię bo zmieniałem ustawieni monitora np. dodawałem niebieski i roił sie lekko bardziej przejrzysty,ale nic z tego : )
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też tak kiedyś miałem, i jak grałem w cs'a to często zabijałem swoich, bo wszystko było czerwone i nie szło odróżnić osób
![]() Zobacz wtyczke, może nie dochodzi, mi kiedyś jeden pin ( tak to sie chyba nazywa ) utknął w karcie graficznej, i też miałem problemy z monitorem, dosyć podobne. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wątpię bo zmieniałem ustawieni monitora np. dodawałem niebieski i roił sie lekko bardziej przejrzysty,ale nic z tego : ) Sprawdź czy monitor sprawny podłączając do innego kompa, albo inny monitor do tego kompa. Windows tak sam z siebie nie zmieni ustawień wyświetlania, a monitora jak na razie wcale nie sprawdziłeś. Tak czy inaczej, jeśli to softwareowy problem, to reinstalacja sterowników karty graficznej na 100% pomoże, bo nic innego nie odpowiada za nasycenie kolorów w windowsie. @strife: miałem to samo, tyle że mi inny "pin" musiał szwankować, bo miałem zielony obraz ![]() ![]() Ten post edytował sztosz 24.07.2007, 20:48:41 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki sprawdzę : ) sądze ze mogło coś z kartą graficzną sie podziać, ale w końcu sprawdzałem i niby wszytko jest ok
Sprawdzałem dzisiaj tego kompa. Monitor działa ok na innym kompie, karta graficzna podpięta dobrze, monitor do kart także podpięty jest dobrze. Kompa przywróciłem już "do porządku", lecz pozostaje ten kolor czerwony. Napędu nie wykrywa komp, bo chciałem przeinstalować XP, próbowałem także podpinąć swojej DVD lecz było to samo. Może coś w BIOS-ie jest nie tak? Macie jakiś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do koloru czerwonego to pewno karta jest uszkodzona skoro zrobiłeś reinstalkę. A co do napędu to masz odpowiednio ustawione zworki?
-------------------- Tutoriale Maya
|
|
|
![]()
|
|
DVD jest podpięty ok, próbaowłem kilka ich podpiąć lecz żaden nie poszedł. Włsnei z kompe zaczeło się tk dziac po podpięciu nowej nagrywarki
Problem rozwiązany : ) Wtyczki od monitora do karty graficzne były urwane : ) zlutowałem: ) nawet koloru nie pomyliłem : ) i juz wszystko chodzi |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 23:52 |