![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Czy ktoś wie może czy da się zrobić taki skrypt, który pobierałby informację z imdb.com, albo z filmweb.pl i dodawał do bazy danych sql. Jeśli tak, to prosiłbym o jakieś wskazówki jak coś takiego zrobić. Z góry dzięki i pozdrawiam Ten post edytował puz219 24.07.2007, 18:26:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
da się zrobić napewno. sprawdź czy podane witryny nie udostępniają jakiegoś API. jeśli nie to będziesz musiał pobierać treść z w/w witryn i parsować ją wg. Twoich potrzeb a później do db
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale w tym właśnie problem.
W jaki sposób pobrać dane z witryny?? chodzi mi o coś takiego, żeby to było takie okno podzielona poziomo i w jednej (górnej) części otwierało stronę np. www.imdb.com. Wtedy za pomocą wyszukiwarki strony (IMDB) trzeba by było odszukać potrzebujący film, a gdy już strona z danymi filmu by się załadowała, to wystarczyłoby kliknąć w przycisk w dolnej części strony, aby skopiował mi automatycznie potrzebne dane do formularza dodawania filmu do bazy mysl albo żebym podał id z imdb lub filmwebu i żeby automatycznie pobrało mi informację, których potrzebuję i skopiowało do formularza dodawania rekordu do bazy mysql.. Jak się do czegoś takiego zabrać? ![]() Ten post edytował puz219 24.07.2007, 20:56:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 06:16 |