![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam:) Zabrałam się właśnie za Cake'a i jest jedna kwestia której nie mogę pojąć;) może to już nie ta wydajność o tej godzinie, a może szukam w zbyt skomplikowanym kierunku a rozwiązanie jest banalne:-) niestety nie mogłam znaleźć żadnego tutoriala który by mi pomógł, wobec czego do rzeczy:
mam dwie tabele - products (id,name) i productsizes(product_id,size) do tego 2 modele product.php i productsize.php:
Do tego kontroler products_controller.php a w nim funkcję display za pomocą której chcę wyświetlać wszystkie produkty na jednej stronie
do tego;) widok products/display.thtml:
I teraz moje pytanie: o ile same produkty wyswietlaja sie poprawnie (czyli wszystko to co jest w tabeli products) jeden pod drugim, o tyle nie wiem, jak wyswietlic do kazdego produktu wszystkie rozmiary;-( pomocy?:-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 1 Dołączył: 9.01.2007 Skąd: Sejny/Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zajrzyj do manuala cake'a, dział models wszystko tam jest pięknie opisane na przykładzie, zwróć uwagę na dział:
Defining and Querying with hasMany http://manual.cakephp.org/chapter/models |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:18 |