![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem z dość banalnym skryptem PHP operującym na stringu. Sam skrypt w obecnej postaci jest wprawdzie całkowicie bezużyteczny i wiem, jak to naprawić (patrz: komentarz) jednak przy uruchomieniu tego w takiej postaci przeglądarka zachowuje się bardzo dziwnie:
Otóż przy próbie odpalenia tego z localhost (Apache2 na Ubuntu 7.4 z PHP w wersji 5.2.1, skrypt uruchamiany za pomocą przeglądarki Firefox 2.0) zamiast wyświetlić skrypt pojawia się... okienko pobierania pliku. Dlaczego? Myślałem początkowo, że to efekt wywołania nieskończonej rekurencji jednak przy próbie uruchomienia innej, też nieskończonej, rekurencji (przedstawionej poniżej) skrypt wykonuje się a wyniki zostają wyświetlone (maksymalna wyświetlona wartość to 18271). Dlaczego tak się dzieje?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad 1 nie mam pojęcia
ad 2 to może być wina apacha kończy sie timeout wykonywania skryptu i go po prostu zabija -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
^up^
Dzieki za odpowiedz ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:06 |