![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio przegladalem troche materialow na temat tworzenia menu drzewiastego. Tabele oparlem na prostej metodzie parenta.
ID | PARENT | NAZWA GRUPY 1 | 0 | PRZYGODOWE 2 | 1 | Indiana Jones 3 | 1 | Tomb Rider 4 | 1 | Skarb Narodów 5 | 0 | SENSACYJNE 6 | 5 | 60 sekund 7 | 5 | Twierdza 8 | 5 | Negocjator 9 | 1 | DLA DZIECI 10 | 9 | Reksio 11 | 9 | Teletubisie ![]() --- - PRZYGODOWE --- Indiana Jones --- Tomb Rider --- Skarb Narodów --- DLA DZIECI ------ Reksio ------ Teletubisie ![]() - SENSACYJNE --- 60 sekund --- Twierdza --- Negocjator --- Dziala dobrze, ale znalazlem fajny skrypt, ktory zwija podgrupy i wyswietla glowne kategorie. Po kliknieciu pokazuja sie dopiero podgrupy. Ponizej przedstawiam kod: Chcialem dostosowac zapytanie wyciagajace dane z bazy w taki sposob, aby dynamicznie powstawala struktura jak przedstawiona powyzej. Moze ktos sie juz sie z tym spotkal. Z gory dziekuje za pomoc. Ten post edytował luckyluc 23.07.2007, 23:26:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja to robię tak
1 - pobieram rekordy z bazy ustawione wg ID RODZICA 2 - za pomocą takiej funkcji ustalam sobie drzewo
Ten post edytował juzwa 24.07.2007, 08:04:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do wypisanie struktury drzewka mam funkcje. Problem mam z przygotowaniem zapytania / funkcji, ktora utworzy strukture, ktora jest ponizej z <ul> i <li>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja to robię tak 1 - pobieram rekordy z bazy ustawione wg ID RODZICA 2 - za pomocą takiej funkcji ustalam sobie drzewo
Testowalem ten kod i niestety niedziala. Zauwazylem tez ze bez kozery w wywolaniu funkcji wystepuje zmienna $start, bo przeciez nigdzie w kodzie funkcji nie zostaje ona wywolana. Zawartosc tablicy prezentuje sie nastepujaco:
Jakbys mial chec poprawic, wrzuc tu update ![]() Ten post edytował sntObar 24.07.2007, 19:01:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Do wypisanie struktury drzewka mam funkcje. Problem mam z przygotowaniem zapytania / funkcji, ktora utworzy strukture, ktora jest ponizej z <ul> i <li> No to skoro masz tę funkcję to jaki problem przerobic ja byc tworzylo ul i li tak jak chcesz? Pokaz te funkcje
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:01 |