![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie mam problem z niedzialajacym skryptem sprawdzajacym poprawnosc emaila w formularzu.Mam dwa skrypty jeden ktory sprawdza czy sa puste miejsca w formularzu i on dziala a drugi co sprawdza email lecz on nie dziala
a oto kod formularza
prosze o pomoc Witam serdecznie mam pewien problem.Chodzi o to ze jak mam dwa skrypty pierwszy ktory sprawdza czy pola sa puste w formularz a drugi sprawdza poprawnosc wpiania adresu email.Kiedy lacze dwie funkcje ze skryptow do
wtedy po przycisnieciu przycisku chodzi tylko jedna funkcja.A ja chce zeby chodzily oby dwie.Czyli zeby sprawdzal czy pola sa puste i czy wpisany adres email jest prawidlowy.Moze te dwa oddzielne skrypty mozna jakos polaczyc w jeden skrypt.Ot kod skryptu ktory sprawdza puste miejsca w formularzu
wyswietlenie funkcji w form onsubmit="if (sprawdz(this)) return true; return false" a to skrypt sprawdzajacy poprawnosc adresu email
Prosze o pomoc i nie zamykanie postu poniewaz czekam na pomoc a jesli bedzie zamkniety to bede mijal sie z celem ktorym jest rozwiazanie mojego problemu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Prosze o pomoc i nie zamykanie postu poniewaz czekam na pomoc a jesli bedzie zamkniety to bede mijal sie z celem ktorym jest rozwiazanie mojego problemu To na grzyba zakladasz dwa identyczne topici? Nie lam regulaminu to ci tematow nikt zamykac nie bedzie ![]()
Podpowiedz: nie mozes walic dwoch onsubmit, bo i tak wykona ci sie tylko jeden. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
wiec jak to zrobic zeby wykonywaly sie dwie funkcje nawet jesli polacze 2 submit w jeden np
to i tak nie dzialaja 2 funcje.Prosze o jasna pomoc nie podpowiedz jestem poczatkujacy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze ? -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
nie rozumiem co znaczy ta odpowiedz Moze ?.Jesli polacze w jeden submit dwie funkcje wywolania to i tak tylko mi jedna chodzi.Prosze o jasna odpowiedz
Widac ze nikt mi nie pomoże |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
jejciu...
A na grzyba wogole to rozbiles na dwie funkcje? Walidacja taka jak u ciebie to w jednej funkcji wogole powinna przebiegac. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Prosze o pomoc z tymi ifami cos mi nie wychodzi.wiec jak to zrobic zeby nie podpinac 2 funkcji pod submit?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:04 |