Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Nokia E50 czy Sony Ericsson K750i
Jarod
post 22.07.2007, 23:17:43
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Niedługo będę podpisywał kolejną umowę więc czas na zmianę telefonu. Zastanawiam się nad Nokia E50 i Sony Ericsson K750i. Znam specyfikację obu telefonów, przeglądałem porównania i opinie innych użytkowników, które udało mi się znaleźć na google.

Od telefonu oczekuję:
- solidnej obudowy
- dobrej baterii - bardzo dużo rozmawiam

Podoba mi się E50 - przypomina mi serie 6310i winksmiley.jpg Ale niestety o E50 przeczytałem dużo złych opinii (wolny soft, zawiesza się, słaba bateria, problemy z anteną). Z drugiej strony kumpel ma tą nokie i ją bardzo chwali.

Jeśli ktoś z Was ma jeden z tych modeli (może miał przyjemność zabawy obydwoma) to proszę o jakieś krótkie i rzetelne opinie.

pozdrawiam

--------------------
”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335)
Go to the top of the page
+Quote Post
Turgon
post 23.07.2007, 09:37:52
Post #2

-----

Jarod: Zdecydowanie k750i (mam go w domu, ale ma simlocka na Plus, więc korzysta z niego mama, która ma Simplusa, a ja niestety mam Erę). Ta Nokia mnie nie przekonuje.

--------------------
Jah Music Is On My Mind !
+Quote Post
Sedziwoj
post 23.07.2007, 10:11:40
Post #3

-----

Ja mam D750i, to to samo co K tylko że inna obudowa i soft.
Mi już trzy razy rąbnął o beton/asfalt/płyty chodnikowe i działa dobrze.
Miałem obawy co co dżojstika, ale mam już od ponad roku i nie miałem z nim najmniejszych problemów.
Przy sofcie ery jest tylko wkurzający pstryk w aparacie którego nie da się wyłączyć.
Co do czasu pracy na akumulatorach, to tydzień wytrzyma nie używany, ale ile wytrzymuje dokładnie ciężko ocenić... na pewno nie przeszkadza to. Do tego kablem co masz w zestawie na USB ładuje się więc, jak się przegrywa dane to się doładowuje (akumulatorom to nie szkodzi w końcu jedne z najnowszych typów na rynku).
Nie wiem czy ta Nokia nie ma szybszej transmisji danych, ale to chyba niewielu osobą jest potrzebne.
(opis lepszy i komentarze: http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=1001 )
Ma EDGE więc szybszą transmisję... ale jak dla mnie to tylko bajer.
(a jeszcze opis K750i http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=728)

P.S. Uważaj na to co mówią i piszą ludzie, czasem są to kompletne głupoty
Cytat
Największym problemem świata jest fakt że głupcy są zawsze pewni Siebie, a mędrcy pełni wątpliwości.
~Bertrand Russell

--------------------
Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami.
+Quote Post
lectric
post 23.07.2007, 10:39:09
Post #4

-----

Nokia i tylko nokia, dla mnie jedyna firma , jesli chodzi o telefon kom.

--------------------
Potrzebujesz dodać darmowe ogłoszenia ?, w takim razie musisz odwiedzić to miejsce !
Presell - tutaj dodasz swoj artykul za darmo ! Presell Page dla wszystkich bez limitów i utrudnień
Masz firme ? Ta baza firm jest dla Ciebie i Twoich znajomych są też śmieszne filmiki
+Quote Post
sagittariuspl
post 23.07.2007, 11:09:17
Post #5

Ostrzeżenie: (10%)
X----

no właśnie dla mnie też tylko nokia i też zastanawiam sie nad e50. z drugiej strony mam zamiar kupić telefon 'z bajerami' a oczywiste jest, że nokie nie maja ich wiele (no chyba, że te z górnej półki jak n90) a ich symbian do najszybszych nienależy.

--------------------
Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie
Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit.
+Quote Post
menic
post 23.07.2007, 11:55:07
Post #6

-----

SE i nie ma mocnych smile.gif

--------------------
Jak masz cos zrobic dobrze...
...To musisz zrobić to sam.

Uchwycić moment...
+Quote Post
kwiateusz
post 23.07.2007, 12:00:51
Post #7

Admin Techniczny

Grupa: Administratorzy

aktualnie imo trendy komórek z bajerami wyznacza SE, a nokia jest daleko w tyle... kiedyś nokia to były super telefony i w ogóle tez uważałem ze tylko nokia, a aktualnie ich telefony są szare, niejednokrotnie dziwne (chodzi mi o wzornictwo) i ogólnie niczym nie zachwyca. A SE ma wszystko czego teraz oczekuje sie od zbajerowanego telefonu (nie mówie że każdy wymaga czegoś takiego) do tego przyzwoite wzornictwo które nie szokuje bądź przyprawia o mdłości. Multum funkcji, stabilne softy i szybkie. Duże możliwości konfiguracji, przeflashowania itp.

Swoje w810i mam ponad pól roku i pół roku miał kto inny działa idealnie kilkanaście razy wylądował na ziemi i działa idealnie a nawet nie ma rys. Dżojstika nie mam więc 0 problemów chodź znajomi po długim czasie ich użytkowania nie mają problemów więc śmiem sądzić iż SE nauczyło sie je wreszcie robić porządnie. A co do k750i to już mi się rzygać chce na jego widok... każdy go ma od dzieci po dziadków, wolałbym rzadszy telefon chociaż te d750 ew w800 (podobne cenowo) ale to tylko moje zdanie bo nie lubię sie za bardzo wtapiać w tłum...
+Quote Post
bim2
post 23.07.2007, 13:04:06
Post #8

-----

Ja bym wybrał k750i, mam k610i (to to samo + viedo rozmowy) i nie narzekam. Nie czytajcie opini użytkowników na sklepach bo to kompletne bzdury. Kiedyś postawiłbym na Nokię, ale mi je najczęściej kradli (0.0) Sonego nigdy mi nie zakosili :|

--------------------
+Quote Post
sagittariuspl
post 23.07.2007, 13:13:48
Post #9

X----

u mnie 95% rodziny ma nokię (liczba telefonów waha się w granicach 10) i jeszcze żadnej nie ukradli biggrin.gif

--------------------
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie
Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit.
+Quote Post
NuLL
post 23.07.2007, 13:19:02
Post #10

-----

Cytat(bim2 @ 23.07.2007, 14:04:06 ) *
Ja bym wybrał k750i, mam k610i (to to samo + viedo rozmowy) i nie narzekam. Nie czytajcie opini użytkowników na sklepach bo to kompletne bzdury. Kiedyś postawiłbym na Nokię, ale mi je najczęściej kradli (0.0) Sonego nigdy mi nie zakosili :|

Nieprawda biggrin.gif - bo nie ma radia i ma gorszy aparat...

--------------------
Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
+Quote Post
sagittariuspl
post 23.07.2007, 13:25:44
Post #11

X----

a mi się marzy telefon bez aparatu... winksmiley.jpg bo to co prezentują 'aparaty' w komókach to tylka namiastka zdjęcia

--------------------
+Quote Post
menic
post 23.07.2007, 13:37:48
Post #12

-----

sagittariuspl: alez prosze bardzo: http://gsm.magazyn.pl/telefon-Sony-Ericsso...50/podglad.html

--------------------
Jak masz cos zrobic dobrze...
...To musisz zrobić to sam.

Uchwycić moment...
+Quote Post
Jarod
post 23.07.2007, 13:44:07
Post #13

-----

Nie patrzę na to czy ma aparat czy nie - bo mam cyfrówkę. Czy ma latarkę czy nie bo mogę mieć lepszą biggrin.gif

A tak poważnie to do tego co piszą ludzie na różnych forach, sklepach internetowych itp podchodzę bardzo ostrożnie bo po samej wypowiedzi można wnioskować, że wypowiada się szczeniak. Miałem kiedyś SE T630 i byłem bardzo zadowolony - bateria trzymała tydzień, stabilny soft. Jedyny minus menu ślimaczyło.

Miałem też nokie i od samego początku miałem z nią problemy. Nie doczekałem się nowego telefonu tylko nowych bebechów i dalej były problemy. Z gościem z serwisu po pewnym czasie witałem się i byłem na "ty" winksmiley.jpg Pamiętam jak powiedział mi kiedyś, że nokia swego czasu robiła telefon ręcznie. Odkąd przeszli na masową produkcję to telefony są słabej jakości - koleś z autoryzowanego serwisu Nokii smile.gif

Muszę się jeszcze zastanowić. Se ma za dużo plusów nad jedynym plusem Nokii E50 (fajny design) i baterie polymerowe.

pozdrawiam

--------------------
”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335)
+Quote Post
sagittariuspl
post 23.07.2007, 13:48:47
Post #14

X----

a jednak jeszcze są winksmiley.jpg tylko, że ja nie lubię pomarańczowego, nie wiem jak się odnieść do wbudowanej pamięci (4000 MB - ta jasne) no i brak obsługi kart pamięci - więc jak to telefon muzyczny?
poza tym ja chcę by mój teleon to było małe PDA - internet, office, duży wyświetlacz, a nie mp3-jak, bo tu wolę osobny sprzet

--------------------
+Quote Post
Sedziwoj
post 23.07.2007, 19:34:26
Post #15

-----

Cytat(sagittariuspl @ 23.07.2007, 14:25:44 ) *
a mi się marzy telefon bez aparatu... winksmiley.jpg bo to co prezentują 'aparaty' w komókach to tylka namiastka zdjęcia

Te namiastki mają już jakość którą przeganiają firmowe głupawki (omijam sprawę zoom optyczny).
W dzień wychodzą bardzo dobre zdjęcia, niestety dopiero K800i ma ksenonową lampę błyskową
Cytat(Jarod @ 23.07.2007, 14:44:07 ) *
Nie patrzę na to czy ma aparat czy nie - bo mam cyfrówkę.

Ale nie masz jej zawsze przy sobie, a telefon tak. Zdjęcia z telefonu nie mają zastąpić porządnych aparatów, ale sprawić, że zawsze możesz zrobić zdjęcie.
Cytat
Czy ma latarkę czy nie bo mogę mieć lepszą biggrin.gif

Tylko znów, czy masz ją zawsze pod ręką, zapomina się o niej, gdzieś kładzie, bo rzadko korzysta, czy nieprzewidziane sytuacje... to jest wygoda.

@sagittariuspl
Kiepsko czytasz opisy, ale to wina chyba tego, bo jak ja widziałem właśnie chyba to to miał podane w specyfikacji że ma aparat.
M600i nie ma, ma slot pamięci, otwiera/edytuje xml, doc... i coś jeszcze do tego BlackBerry dotykowy ekran... (moja matka ma więc wiem co mówię, dla mnie wadą jest brak aparatu)

--------------------
+Quote Post
sagittariuspl
post 23.07.2007, 19:51:45
Post #16

X----

Cytat(Sedziwoj @ 23.07.2007, 20:34:26 ) *
@sagittariuspl
Kiepsko czytasz opisy, ale to wina chyba tego, bo jak ja widziałem właśnie chyba to to miał podane w specyfikacji że ma aparat.
M600i nie ma, ma slot pamięci, otwiera/edytuje xml, doc... i coś jeszcze do tego BlackBerry dotykowy ekran... (moja matka ma więc wiem co mówię, dla mnie wadą jest brak aparatu)
mówiłem odnośnie W950 i w opisie z linku, który jest powyżej nie widze aparatu winksmiley.jpg

swoją drogą wszystko zmierza, że mam niedługo się przełamać i spojrzeć na SE jeśli chce mieć bajery...

--------------------
+Quote Post
terabit
post 23.07.2007, 20:38:16
Post #17

X----

Ja również polecam se k750i smile.gif Mam go już ponad rok i jest z nim wszystko ok. Bateria trzyma bardzo dobrze, spadł mi już kilka razy na beton i nic mu sie nie stało. Joystick po roku działa bardzo dobrze, można powiedzieć że tak jak na początku. To już nie są takie joysticki jak np. w se t610 (którego też miałem) z nimi chyba każdy miał problem.

Polecam smile.gif

--------------------
+Quote Post
Sedziwoj
post 23.07.2007, 20:40:11
Post #18

-----

Noki ostatni dobrym modelem, moim zdaniem, był Nokia 6310i
Ale to był spóźniony, bo już były kolorowe wyświetlacze a on jakoby nie pasował, no i to gonienie innych odbiło się na jakości, brak rozwoju menu...
A ktoś już na tym forum pokazał nowszy model M600i

A wracając do tematu, wiadomo co bym wybrał, a co najlepsze tego się nie da określić.
Jednemu jak widać wystarczy napis Nokia drugi bierze aparat pod uwagę inny zlewa.
Z tego co kiedyś czytałem to K750 będzie dłużej pracował bez ładowania... choć znając życie zaczniesz korzystać z bajerów i już nie będzie to tak długo.

--------------------
+Quote Post
Turgon
post 24.07.2007, 21:32:08
Post #19

-----

saggitariuspl: Potestuje tą najnowszą Nokię z serii N. Super aparat biggrin.gif

--------------------
Jah Music Is On My Mind !
+Quote Post
Sedziwoj
post 24.07.2007, 21:51:15
Post #20

-----

@Turgon
Mają regulację ostrości?
(w SE jest co prawda automatyczna ale jest)

--------------------
+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.06.2025 - 03:45