![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
mam mały problem ze stworzeniem stron do newsów .... Chodzi o to że np. na stronie głównej są wyświetlane newsy (np. max newsów może być 5) i jeśli jest ich więcej to powinny pokazać się strony na których jest po 5 newsów. i teraz tak ... to co napisałem wyżej mam zrobione ale nie mam czegoś takiego ... mam 50 stron z newsami po 5 na stronie i żeby nie wyświetlać w dole strony 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 .... 45 46 47 48 49 50 postanowiłem zrobić coś takiego: << < ... 5 6 7 8 9 10 ... > >> no i z tym mam problem .... nie wiem do konca jak to zrobić... Probowałem coś takiego: Kod if($countNews > COUNT_NEWS) { echo ' <a href="?mod=skp&todo='.HOME.'&id=1"> << </a> '; if($page > 3 && $page < ($allPages-3)) { echo ' ... '; for($i=$page; $i<=$page+3; $i++) echo ' <a href="?mod=skp&todo='.HOME.'&id='.$i.'">'.$i.'</a>'; echo ' ... '; } echo ' <a href="?mod=skp&todo='.HOME.'&id='.$countNews.'"> >> </a>'; } gdzie: COUNT_NEWS - ilość newsów na stronie $countNews - wszystkie newsy; $page - to strona na której jestem obecnie $allPages - wszystkie strony ale niestety to nie jest do końca to ![]() jeśli wie ktoś jak to rozwiazać to będe wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 7 Dołączył: 5.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zerknij na klasę Nospora
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziekować bardzo
![]() o to mi chodziło ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:38 |