![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 3 Dołączył: 27.02.2007 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów
![]() chciałbym prosić was o pomoc w napisaniu skryptu badz pomocy w rozbudowaniu skryptu, który zdołałem znalesc u naszego wujka google link który skieruje nas to topicu na innym forum w którym znalazłem małą podpowiedź lecz nie jest to dla mnie zrozumiałe:( -->Oto ten link <-- oraz link z naszego forum ;] -->Oto on<-- Moja baze stworzyłem w taki sposob : tutaj posłuzyłem sie zapytaniem z naszego forum ![]() tutaj przedstawiam moją tabele z produktami w której umiesciłem pole id_kategorii które bylo w przykładzie z naszego forum ![]()
Kod przerobiony z forum --> Oto ten link <-- Ten kod ma jak opisują na forum wyswietlic subkategorie Lecz nie wiem czy dobrze bo nic mi nie wyswietla ![]() A ten kod z koleii ma wyswietlic jak w tamtym przykladzie opisy a u mnie chciałbym aby wyswietlało produkty tutaj tez nie wiem czy dobrze wprowadzilem zmiany ![]() ![]() Teraz na stronie którą robie produkty wyswietlane sa poprostu z tabeli produkty w ten sposob : ![]() --->EDIT <--- Kod który wyswietla wygląda tak ;>
--->END EDIT<--- nie wiem co jescze mógłbym napisac ![]() prosze o pomoc w razie jakis pytan oczywiscie zaraz odpisze ![]() Czy naprawde nikt nie wie jak mi pomoc ![]() ![]() Ten post edytował FliSs_tCv 22.07.2007, 15:19:19 -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest wiele sposobów na wyciąganie informacji z mysql za pomocą php, niestety jestem z nich wszystkich tępy... za wyjątkiem jednej niezawodnej.
Jak cuś nie pasi to krzyczeć! A co do reszty to zależy wszystko od tego jak chcesz, żeby to na koniec wyglądało... Ewentualnie jest sposób pośmigania po innych sklepach w necie i wybór tego, kótry się nam najbałdziej podoba... EDIT: O żesz! Wpisałem własny login i hasło do serwa ![]() Ten post edytował WiTO 22.07.2007, 15:27:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 3 Dołączył: 27.02.2007 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super kategorie sie wyswietlają a w jaki sposob polączyc produkty z kategorią ?
bo mam juz dodane produkty jak widziałes na obrazku no nie wiem jak je podpiac pod dana kategorie zauszmy (produkty jak najbardziej przykladowowe narazie ![]() dodam ze pole które dodałem do tabeli z produktami tak jak bylo opisane na przykladzie to id_rodzica no ale nadal nie wiem jak to zalatwic poprzes skrypt ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ja nie wiem... Chodzi o mniej więcej coś w tym stylu
![]()
To jest tylko ogólny przykład, bo braków tu od groma... |
|
|
![]()
|
|
Ok Dzieki
![]() ![]() ![]() ![]() Miałbym jeszcze jedno pytanie jak wykonac produkt specialny juz wyjasniam ![]() chodzilo by oto ze w tabeli produkty bylo by pole oferta_specjalna jescze jej nie ma jak widzicie bo nie wiem jak takie cos wykonac ;] widze to tak ze podczas dodawania lub edycji produktów mozna bylo by wstawic np 2 pola radio z html ![]() czyli nadalibysmy im jakies wartosci zauszmy jezeli mialo by byc wyswietlone opcja = tak (wartośc wynosiła by 1) opcja = nie (wartosc wynosiła by 0) to jest moja teoria ![]() ![]() 1 pytanie typu jakie wartosci musialbo by miec pole oferta_specjalna w tabeli z produktami? 2 pytanie typu jak stworzyc formularz aby polaczyc te pola radio (totalnie nie mam pojęcia jak to wykonac ![]() 3 pytanie typu jak napisac warunek aby przy opcji=tak dodano i wyswietlono go w polu do tego wyznaczonym oraz opcji = nie poprostu nic tam nie bedzie poszperam teraz w google jeszcze raz moze uda mi sie cos znalesc bo wiem ze widzialem cos ale to nie bylo raczej to ![]() Ten post edytował FliSs_tCv 22.07.2007, 21:16:18 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
1. Zależy ile chcesz znaków w tej ofercie. Jak do 255 to varchar(255), a jak więcej to lepiej text.
2. Ja zawsze stosuję int(1), bo wiem, że działa na każdej wersji myaql i na każdym systemie ;p, przyjmuję 0-fałsz, 1-prawda. Skrypt:
3. Rozbudować skrypt:
|
|
|
![]()
|
|
w odpowiedzi tego kodu dostaje to :
Powtórzona nazwa kolumny 'oferta_specjalna' ... nie wiem ocb chyba nie o taki skrypt chodzilo ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
No a ten błąd to dlatego, że już raz odpaliłeś ten skrypt i ta kolumna już jest i wyskakuje błąd, że jest ona powtórzona, powyższy skrypt wyświetli wszystkie produkty, które mają wartość 1 w kolumnie "ratio" (chcesz zmień nazwę ![]() |
|
|
![]()
|
|
teraz wystąpiło cos takiego
![]() Produkty: Something is wrong in your syntax obok 'AND ratio=1' w linii 1 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz wystąpiło cos takiego ![]() Produkty: Something is wrong in your syntax obok 'AND ratio=1' w linii 1 Poczytaj o sql injection, widzę, że nie filtrujesz danych które przychodzą ( $_GET['id'] ). Co do Twojego błędu, ratio napewno jest typu integer ? -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:49 |