![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetla mi się tylko połowa zawartości strony. Druga połowa się nie pokazuje. Może ktoś pomóc.Siedze nad tym już 2 godziny!!
Ten post edytował pablo22 21.07.2007, 00:45:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W skrypcie masz kilka razy użyta funkcję die(), co przerywa generowanie strrony. Teraz zobacz o które die() chodzi i co powoduje jego wywołanie.
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale chyba jak die() przerywałby mi generowanie strony to wyskoczyłby jakiś błąd a mi żaden błąd nie wyskakuje tylko wyświtla się cześć o szczegółach filmu a nie wyświetlają się informacje dotyczące recenzji!!
Poprawiłem i teraz wyskakuje taki błąd Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\xampp\test\movie_details.php on line 91 A kod wygląda tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 3 Dołączył: 27.02.2007 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema masz sobie to or dir
![]() ![]() ---> Edit <--- mała uwaga dla Ciebie ![]() ![]() [php][mysql] (i tu napisz ocb ![]() ![]() Ten post edytował FliSs_tCv 21.07.2007, 10:42:15 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem na jakim sprzecie pracujesz ale sugeruje włączenie w skrypcie pokazywania wszystkich błędów i niezgodności. gotowe instalacje serwerów (a zapewne z którejś korzystasz) mają różnie skonfigurowaną obsługę błędów więc sugeruje w czasie pisania mieć włączone pełne raportowanie. w pierwszej linijce piszesz.
----edit---- troszkę nie doczytałem próbujesz przetwrzać rezultat zapytania którego nie wykonałeś. przenieś linijki 99-102 przed linię 91 i powinno działać :-) zauważ że review_result który chcesz przetwarzać w lini 91 dopiero pierwszy raz tam występuje więc nie ma żadnej wartości Ten post edytował kosmowariat 21.07.2007, 11:07:47 |
|
|
![]()
|
|
Teraz wyskakują takie błędy:
Notice: Undefined index: $movie_runnung_time in C:\xampp\test\movie_details.php on line 84 Notice: Undefined variable: GET in C:\xampp\test\movie_details.php on line 93 Notice: Undefined variable: review in C:\xampp\test\movie_details.php on line 112 Notice: Undefined variable: movie_taking in C:\xampp\test\movie_details.php on line 126 Notice: Undefined variable: review_flag in C:\xampp\test\movie_details.php on line 153 Notice: Undefined variable: page_end in C:\xampp\test\movie_details.php on line 165 Natomiast skrypt wugląda tak:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zwróć uwagę na to że to nie są błędy tylko NOTICE. nawet jeśli występują to nie zatrzymują działania skryptu. wyświetlone notki mówią w tym wypadku że niektóre zmienne nie się ustawione. widocznie masz jakieś błędy logiczne/literówki w nazwach zmiennych. oczywiście w wersji produkcyjnej usuń linijkę w której ustawiasz poziom raportowania błędów i te błędy nie będą wyświetlane.
btw. wyświetla się teraz całe ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie wyświetla się nadal całe!!!!
|
|
|
![]()
|
|
a poprawiłeś te błędy co wyrzuca jako NOTICE ?
|
|
|
![]()
|
|
Wreszcie się udało!!!!!!!!!!!Powinno wyglądać tak:
Ten post edytował pablo22 21.07.2007, 18:04:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:49 |