![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 11 Dołączył: 31.01.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam mały lub nawet duży dla mnie problem. Probuje zrobic dosyc prosty system newsow. Zrobilem juz wyswietlanie: Tematu Treści Daty Autora Teraz chodzi o to, aby zrobic cos takiego ze dany Autor ktory napisal newsa mial taki niby profil. Ma to wyglodac tak: 1. Tabela `newsy` w niej pole `nick`, `news`, `date`, `topic`. 2. Tabela `users` w niej pola `nick`, `mail`. Teraz w trakcie wykonywania pentli z `news` ma poprac nick i mail sortujac poprzez `nick`. Moj kod wyglada tak:
Jak widac, jest to błędne bo $a moze byc tylko jedną rzeczą - w tym przypadku jest on `nick'iem`. Pozdrawiam i prosze o pomoc. Pride -------------------- Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy o to chodziło bo słabo opisałeś problem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 11 Dołączył: 31.01.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe bo to tak jakos ciezko opisac ale moze tak:
Mam w bazie 2 tabele: 1. `newsy` w niej są: (id), Topic, Newsy, User, Date. 2. `users` w niej są: (id), Nick, Mail. Pobieramy teraz newsy z bazy:
No i ogolnie ten kod jest bledny poniewaz zamiast tego $a powinna byc kolejna pentla dzieki ktorej moglbym uzyc $record2['mail']; i $record2['nick']. Jednak to jest niemozliwe. Dlatego szukam innego sposobu na to. Mysle, ze teraz bedzie to bardziej zrozumiale ![]() Pozdrawiam P.S. Czemu to kolorowanie jest takie hmmm dziwne? Poczatek koloruje a dalej juz nie >.> Sorki, ze post po postem, ale zaraz temat zniknie z pierwszej strony, a ja nadal szukam odpowiedzi ![]() Czy mi się zdaje, czy nikt nie potrafi mi pomoc? ![]() Ten post edytował Pride 22.07.2007, 10:30:50 -------------------- Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 12 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze fetch_array zamiast resulta ?
-------------------- Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne.
Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe. Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh wystartczy ze zmienisz:
$a => $a[nick] $TuMaBycMail => $a[mail] czy jak tam masz ![]() -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poza tym nicka użytkownika masz już w zmiennej $record['user'], więc nie ma sensu pobieranie go z bazy. Wystarczy, że pobierzesz mail.
A do maila faktycznie, tak jak mówi Macza: $a['mail'] |
|
|
![]()
|
|
Hehe no wsumie tak. Nawet dziala ale... wtf? Wyswiatla TYLKO 1 litere
![]() ![]() ![]() -------------------- Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:09 |