![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 3 Dołączył: 27.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałby sprawdzić za pomocą advAJAX, czy link jest poprawny
cos takeigo zawsze daje "connetion timed out" Kod advAJAX.head({ url: "wp.pl", timeout : 4000, onTimeout : function() { alert("Connection timed out."); }, retry: 1, onRetry : function() { alert("Retry connection..."); }, onRetryDelay : function() { alert("Awaiting retry..."); }, onSuccess : function(obj) { alert("ok" + obj.status); }, onError : function(obj) { alert("Error: " + obj.status); } }); a takie coś: (zawsze daje "ok" i status 200, nawet gdy strona nie istnieje) Kod advAJAX.get({ url: "stronaaaaaaaaa.pl", timeout : 4000, onTimeout : function() { alert("Connection timed out."); }, retry: 1, onRetry : function() { alert("Retry connection..."); }, onRetryDelay : function() { alert("Awaiting retry..."); }, onSuccess : function(obj) { alert("ok" + obj.status); }, onError : function(obj) { alert("Error: " + obj.status); } }); można sprawdzić link bezpośrednio przy pomocy advAJAX? czy muszę skorzystać z ajaxa bez advAJAX Ten post edytował mrjozo 20.07.2007, 17:15:01 -------------------- W chwili wolnego zapraszam na gry Dla każdego coś się znajdzie;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AJAX pozwala tylko na zapytania do domeny na której znajduje się skrypt.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 3 Dołączył: 27.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za info:)
to teraz mam inny problem, mam dwa skrypty php do sprawdzania czy link istnieje, ale obydwa wykonują się w ok. 5 sek to troche długo :/ pierwsza to prosty fopen:
druga: (zwraca mi tablice z kilkoma informacjami)
czy jest jakiś inny sposób, żeby wykonywało się to szybciej? Ten post edytował mrjozo 20.07.2007, 17:16:57 -------------------- W chwili wolnego zapraszam na gry Dla każdego coś się znajdzie;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 05:15 |