![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, otóż mam tabelę w bazie danych o nazwie $year, w niej 365/366 rekordów - każdy ma unikatowe pole data (np. 01.01.2007) oraz drugie pole typ (wolny, zajęty).
1. wyskakuje mi błąd składni SQL ![]() Cytat Parse error: syntax error, unexpected '`' 2. Nie mogę wyświetlić wyniku tego zapytania, w różnych kursach wyszukanych przeze mnie jest podana jedna alternatywa (mysql_fetch_rows) tylko że kiedy ją stosuję, też mi błąd wywala. 3. Jak można w tym przykładzie sprawdzić, czy załóżmy istnieje wyrażenie id=01.01.2007 zastąpić je id=01.01.2007 class=(tutaj pole typ z bazy danych dla rekordu z polem data równym 01.01.2007? Prosiłbym raczej o odwołanie do manuala niż o gotowce ![]() Pozdrawiam. Odświeżam temat i proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad.1 tu masz poprawiony kod - brakowało ci sporo ciapek ![]() PS ad.1 zacznij używać edytora przystosowanego do PHP ad.2 ponieważ trzeba najpierw wykonać zapytanie - nigdy nie korzystałem z mysql_ bo od początku użuywam PDO ale to prawdopodobnie będzie tak mysql_query() z parametrami of coz ad.3 sprawdzasz selectem, aktualizujesz update'em. zapytanie i tak najpierw skladasz jako zmienną tak więc obiekt nie robi tu problemu hmmm manual php - pl.php.net manual mysql - nie pamiętam, ale google napewno wie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 14:21 |