![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 3 Dołączył: 17.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki problem: pisze sobie kod sprawdzający czy dana cyfra jest w polu img_id w mojej bazie danych. Jezeli jest to ma ją pokazać, jezeli nie to ma wyswietlic komunikat ze jej nie ma...
Tyle ze mam problem z
kombinowalem z !empty() ale tez nie wychodzi mi to co chcialbym uzyskac.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko działa poprawnie, tylko występuje pewien błąd logiczny. Zmienna $row1['image_id'] zawsze będzie ustawiona, bo przechowuje pusty znak. Gdyby przechowywała NULL-a wtedy by zadziałało. Zmień po prostu isset na == '' i powinno zadziałać
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 3 Dołączył: 17.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli podaje numer ktorego rzeczywiscie nie ma to
jezeli podam numer ktory jest to rzeczywiscie dostane wypis co jest w row1 .. tak czy inaczej do else nie chce przejsc :| |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie możesz użyć funkcji mysql_num_rows(). Jeżeli nie będzie numerka w bazie zwróci 0, jeżeli będzie to 1 (liczbę otrzymanych wyników z zapytania). Na tej podstawie możesz napisać if-a.
|
|
|
![]()
|
|
ehhh to jakas paranoja
![]() mysql_num_rows() rzeczywiscie zwraca mi wartosc 1 kiedy zapytanie zwraca mi ze jest dana liczba w bazie, gdy jej nie ma zwraca mi 0. Wszystko git gdyby nie to ze i tak pozniej wszystko i tak dziala jak chce :|
hilfe! ok dzieki DLM za pomoc, nawet nie mowie jak glupi blad robilem bo tylko wstyd ![]() Ten post edytował gakusei 19.07.2007, 18:22:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 22:10 |