![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam prosty kod, ktory przesyla do pliku php dane i m.in. powoduje zanikanie jednego diva.
chcialbym, zeby w linijce data: "delete=parametr", parametr byl zastapiony liczba, ktora mam w linku, np. <a href="#" class="usun" onclick="java script:param(id)">Usuń</a> gdzie id to przydzielana przez php liczba. pytanie bardzo elementarne, jednak nie wiem za bardzo gdzie tego szukac i licze na Wasza pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 3 Dołączył: 18.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nadaj linkowi id np. "22id" czy co tam i pobierz je w skrypcie
![]() -------------------- Praktyczne wprowadzenie do JavaScript dla poczatkujacych!
Simplicity of web programming - ferrante.pl blog Functionite - szkolenia JavaScript |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie po to używasz jQuery żeby robić zagnieżdżone wstawki JS:
1. do href daj normalny adres, jaki miałby się wywołać gdybyś nie korzystał z AJAXa 2. w funkcji click zwracaj false, dzięki temu link nie będzie wywoływany 3. wyłuskaj z hrefa to co Ci potrzeba. Ten post edytował gekon 23.07.2007, 21:27:11 -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 11:32 |