![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2005 Skąd: Stalowa Wola / Wroclaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem na etapie tworzenia wyszukiwania w pewnym serwisie. Potrzebuję wyszukać dane po kluczu, a następnie wyświetlić informację ile z jakiej kategorii wpisów znalazłem (coś podobnego jak na allegro przy wyszukiwaniu). Najprostszym rozwiązaniem wydaje się pobranie najpierw wpisów z limitem (tyle ile wyświetleń), a następnie zapytać o kategorie czymś w stylu:
Tyle, że muszę wykonać zapytanie 2 razy, a to przy większej bazie może generować dość duże obciążenie. Czy jest jakiś sposób aby wykonać to jednym zapytaniem (albo np keszować to zapytanie)? Sprawdzałem w manualu odnośnie keszowania, ale domyślnie keszowane są tylko zapytania identyczne. Dziękuję z góry za odpowiedź -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 3 Dołączył: 13.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeciez sam sobie odpwiedziales na pytanie. Grupujesz je i wyswietlasz ile z danej grupy zostalo znalezionych. Co jeszcze chcesz ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:57 |