![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
I znowu mam kolejny zastój :/
generator.yml wygląda u mnie następująco:
W jaki sposób dołączyć filtrowanie po autorach, kategoriach itd? Co bym nie robił zawsze otrzymuję zwykłe pole tekstowe, które na dodatek nie jest aktywne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Jeżeli chodzi o relacje w tabelach to dla autorów jest to: articles(id, title...) authors(id, name...) articles_authors(article_id, author_id) i analogicznie dla kategorii, grup i producentów. // Edit może rozwiązać to poprzez utworzenie partialsa np. _authors.php i utworzenie w nim selecta ale czy takie rozwiązanie będzie uwzględniane przy wyszukiwaniu? Wydaje mi się, że nie... :/ Jest ktoś w stanie mi pomóc? Ten post edytował phpion.com 19.07.2007, 13:51:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok ale tam dane sa informacyjnie pokazywane czy maja byc uzywane w kryteriach?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Może inaczej to opiszę: mam artykuły, każdy może być autorstwa kilku osób. Na stronie articles/list wyświetlam tytul, opis itd artykułu oraz filtry. W przypadku tytulu czy daty utworzenia nie ma problemu, natomiast nie wiem jak pod nimi dodać pole select z wszystkimi autorami z tabeli 'authors' (niekoniecznie takich, którzy cokolwiek napisali - po prostu wszystkich) i aby podczas przeszukiwania bazy wybrany (bądź nie) autor również był brany pod uwagę jako jedno z kryteriów.
PS: wyjaśniając Twój 'zarzut' z innego posta - naprawdę grzebę w sieci, ale jeszcze trudno mi się połapać w Symfony więc jeśli mam problem którego nie mogę rozwiązać metodą prób i błędów to piszę na forum. Nie jest tak, że coś mi nie wychodzi to od razu lecę na forum (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:14 |