![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Oto dwa kody: rejestracja.php
funkcje.php FUNKCJA logowania wraz z połączeniem do bazy
Chodzi oto, że kombinowałem jak się da, żeby samemu zrobić logowanie wraz z rejestracją a jestem początkujący i udało się, lecz są małe problemy ![]() Pozdrawiam i z góry dziękuję ![]() P.S. Sprawdziłem, ilość napisów "rejestracja" zależy od ilości zarejestrowanych i wyświetla się to ELSE do czasu do kiedy nie znajdzie. Jak to naprawić? ;P Ten post edytował CryWolf 18.07.2007, 19:59:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy ci to pomoże ale ja do logowania używam kodu:
Kod <?php #MODUŁ LOGOWANIA if ($_GET['action'] == 'login' && isset($_POST['login']) && isset($_POST['pass'])) { $query = mysql_query("select * from users where login='". $_POST['login'] ."'"); $mysql = mysql_fetch_array($query); } if ($_GET['action'] == 'login' && $_POST['pass'] == $mysql[password] && isset($_POST['login']) && isset($_POST['pass'])) { $_SESSION['user'] = $mysql[login]; $_SESSION['type'] = $mysql[type]; echo "<script>location.href='?mod=login&action=test';</script>"; } if ($_GET['action'] == 'login' && $_POST['pass'] =! $mysql[password]) { echo 'Zły login lub hasło'; } if ($_GET['action'] == 'test' && isset($_SESSION['user'])) { echo 'Jeste¶ zalogowany'; } if ($_GET['action'] == 'logout') { session_destroy(); echo "<script>location.href='?mod=login&action=test';</script>"; } if ($_GET['action'] == 'test' && $_SESSION['user'] == '') { echo 'Jeste¶ wylogowany'; } ?> znacznik code zostal użyty z powodu wstawiania przez bbcode php zbędnych slashy Z MySQL łącze sie w pliku głównym A zapomniałem plik jest u mnie ładowany przez plik index.php i ma strukturę modułową więc możesz sobie obciąć w plikach mod=login Ten post edytował Crop 18.07.2007, 20:22:58 -------------------- Prosty CMS a raczej CMf (zabawa z php)
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem początkujący i nie wiem nawet jakby to miało wyglądać jakbym chciał użyć tego w moim wypadku. Mógłbym prosić o jakieś wskazówki ale poprawnioną czesc kodu? Z góry dziekuje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Napisałeś w pierwszym poście tak chaotycznie, że nie wiadomo za bardzo o co chodzi.
Chcesz napisać pod ten system logowania rejestracje? -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień tak odpowiedni kawałek kodu :] Ten post edytował Ziels 19.07.2007, 09:54:10 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Skorzystałem z pomocy osoby wyżej i już logowanie działa jak trzeba, oto kod funkcji:
Lecz mam jeszcze jedną sprawę, jak zrobić, że jeżli hasło lub/i login się nie zgadzają, żeby wyświetliło się "Zły login lub hasło!"? To już ostatnia sprawa. Będę wdzięczny, z góry dzięki Pomoże ktoś? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz sobie IF'a, który wyświetla informacje jeśli login lub hasło się nie zgadzają:
To chyba jasne że jeśli się wpisze zły login to hasło się nie będzie zgadzać:P A ta na marginesie: moim zdaniem twój kod nie będzie działać bo chyba ustawiasz od razu nazwę i hasło usera i jeśli się zgadza wyświetlasz info że jest ok, ale user i tak jest zalogowany:P (To tak na pierwszy rzut nie przyglądałem się) Ten post edytował Crop 19.07.2007, 20:54:25 -------------------- Prosty CMS a raczej CMf (zabawa z php)
|
|
|
![]()
|
|
Ok, pokombinuje, a logowanie działa normalnie, tak jak powinno
![]() EDIT: Już wiem o co Ci chodziło, zmieniłem na takie coś:
Zaraz dodam z tym błędnym hasłem . Ten post edytował CryWolf 20.07.2007, 10:03:41 |
|
|
![]()
|
|
no i teraz jest ok:)
jak coś to polecam sie na przyszłość -------------------- Prosty CMS a raczej CMf (zabawa z php)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:51 |