![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2007 Skąd: Piła Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Siemka, czy ktoś zna cały skrypt który blokuje w danym input znaki jakie w skrypt wpisze np. <, =, +, >, /, \...
Jak tak to bardzo proszę o podanie tego skryptu na dole w odpowiedzi, z góry wielkie dzięki ![]()
-------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
Moje strony: Ego, Forum, Wierszyki, Kawały, WebMaster, Katalog www |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Kurka, jeszcze nie dotarlo? Co znaczy "blokuje". Znowu chcesz wyswietlac zamiast wykonywac? nie chcesz pozwalac na wprowadzenie takich znakow? Chlopie, precyzuj pytania bo ciezko zalapac Twoj tok myslenia...
A ten kod php to juz wogole mnie myli. Co on ma do pytania? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2007 Skąd: Piła Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No dobra to powiem jak jest, nie wiem jak zablokować wprowadzanie na moją stronę takich znaków, kompletnie jestem zielony na ten temat. mam taki kod:
i nie wiem jak go zmienić, co w niego dodać żeby na mojej stronie np. nie mogli banerów dodawać, mogą tylko txt pisać, proszę pomóż Adminie, bo wiem że ty jesteś dobry i na tym się znasz bardzo dobrze... -------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
juz ci pisalem w poprzednim temacie:
htmlspecialchars() ![]() nawet jak ci wwala tekst banera, to sie on nie wykona. mozesz tez uzyc striptags, albo zastosowac pierwszy lepszy system bbcode, ktore pozwala tylko na niektore bbcode. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz napisać skrypta w JS'ie i wrzucić np pod onchange jednak niezbędna jest i tak weryfikacja po stronie php'a i tutaj masz wyrażenia regularne. Jak się domyślam chcesz zablokować wszystkie znaki specjalne
podany kod dopuszcza tylko litery i cyfry we wprowadzanym tekście. Każdy inny znak pododuje wykonanie się kodu zawartego w if'ie |
|
|
![]() ![]()
|
|
Dzięki ale jak pisałem nie umiem waszych technologi zastosować u siebie, proszę wklejcie mi go w mój kod, bo dla was to 2 sek, jeżeli nie 1...
-------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prościej chyba się nie da. Sugeruję jednak wykorzystać htmlentilities()
nie możesz zablokować tych znaków. bo jak będziesz chciał napisać "2>5 jest fałszem" to wywali Ci błąd. htmlentilities() przekształci to na "2>5 ..." co jest w 100% bezpieczne. btw. proponuję poczytać najpierw o podstawach php. tam to wszystko jest |
|
|
![]() ![]()
|
|
ej, ale to nie chodzi mi...
Przepraszam, tera napisałem sprostowanie, bo kod który dałeś mi był ok, tylko źle wklejałem i za to przepraszam w sprostowaniu. A po drugie dziękuje, bo załapałem jak sie takie coś wkleja ![]() ![]() -------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]()
|
|
Cytat proszę admina o Off topic Jak nie znasz znaczenia pojęć, których używasz - to ich nie używajps: no i masz offtopic ![]() ps2: a ja od razu mowilem bys uzyl htmlspecialchars(), to prawie to samo co teraz uzyles. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor
Po przeczytaniu topicu zrozumiałem, że ten user nie wiedział jak to ma wstawić ![]() PS. W pewnym słów znaczeniu chyba maxserwer chciał powiedzieć Zamknąć topic (off topic) ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat W pewnym słów znaczeniu chyba maxserwer chciał powiedzieć Zamknąć topic (off topic) Taki tepy nie jestem i sie domyslilem ze to mial na mysli. Jednak to pojecie używane jest akurat do czegoś innego ![]() Cytat Po przeczytaniu topicu zrozumiałem, że ten user nie wiedział jak to ma wstawić W innym topicu juz mial to wyjasniane. Ile razy mozna to samo tej samej osobie tlumaczyc?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Ej, nie róbcie zemnie wariata, chodziło mi oto żeby zamknął temat admin, bo jest zakączony
![]() -------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:23 |