![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2007 Skąd: Piła Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Siemka, czy ktos umie tak ładnie zablokować kod w txt który jest wyświetlany na stronie, np.
hhdjhfcjsdhgudfhgudhhv (kod php) dgtgdhh. ![]() -------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
Moje strony: Ego, Forum, Wierszyki, Kawały, WebMaster, Katalog www |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
yyy, ale co rozumiesz pod pojęciem "zablokować" ?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2007 Skąd: Piła Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No patrz, mi chodzi o to żeby jak coś pisze na stronie to chce czasem wklejać kod php tak żeby on był widoczny, ale nie aktywowany.
-------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No patrz, kod php po stronie klienta nie jest wykonywany
![]() uzyj htmlspecialchars() i po bólu (odsylam do manuala) -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
A możesz mi wytłumaczyć jak się to używa
![]() -------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]()
|
|
a mozesz czytac ze zrozumieniem?
Cytat odsylam do manuala http://pl.php.net/manual/pl/function.htmlspecialchars.php w skrocie: Przepuszczasz swoj tekst przez to, a dopiero potem wyswietlasz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
No dzięki, ale mi chodziło o taką bardzie metodę, spróbuje Ci wytłumaczyć na schemacie:
Początek tekstu <blokPHP>gdfgfdg</blokPHP>. Nie chodzi o to żeby było wtakim czymś <blokPHP> ale żeby w wierszu php tak to wyglądało jakoś i przede wszystkim działało... -------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]()
|
|
noto ciezko bylo od razu napisac oco chodzi? Atrament oszczedzasz czy jak?
Jest mnostwo klas do tego, np. tu: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=55078&hl=rainbow http://forum.php.pl/index.php?showtopic=55...mp;hl=handycode szukaj tez na forum -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Dzięki już znalazłem to małe "gówienko"
![]()
-------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:17 |