![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam strone sklepu która otwiera się w różnych odsłonach graficznych które przełączamny sobie przyciskami na strone. Jest to strona sklepu. Każda z tych odsłon przeładowuje mi inny adres np. przyciski na stronie: biały zielony niebieski i po wciśnięciu danego laduje mi się bialy.pl lub zielony.pl lub niebieski.pl na stronie zmienia sie grafika strony dane sa te same i tresci. I teraz na stronie posiadam koszyk zakupów. Jeśli jestem na odsłonie np bialej i dodam do koszyka produkty to normalnie się dodają. Jeśli podczas zapełnionego koszyka przeje na druga odsłone np zielony to wówczas koszyk jest pusty a powinien być zapełniony tymi produktami które zapełniłem na odsłonei białej. Jeśli spowrotem wróce na odsłone białą to w koszyku są te produkty. Plik odpowiedzialny za przełączanie odpowiednich odsłon strony wygląda następująco:
fragmenty koszsyka z pliku index.php:
Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki. Po mojemy to chodzi o sesje ze nie przekazują się między przeładowaniami odsłon. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
koszyk jest przechowywany w sesji. powiedzmy że jesteś na stronie bialy.pl i zapełniasz koszyk -> zapisujesz jako zmienna sesji. przechodzisz na niebieski.pl i juz tam nie masz dostępu do tych zmiennych sesji więc koszyk jest pusty
![]() sugestie : - korzystamy z szablonów (np ze smarty) lub - tworzymy na zasadzie strona.pl/kolor/ lub - zapisujemy koszyk do bazy zamiast do sesji |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:21 |